Agenda

zondag 17 juni 2018 - zondag 21 oktober 2018 | 14:00 - 16:00

Expositie "Hemels Licht"

Voor de dertiende keer heeft de werkgroep Wisseltentoonstellingen van de Stichting Behoud St. Willibrorduskerk Deurne een prachtige tentoonstelling samengesteld. Volg de geschiedenis van het gebruik van glas in kerken, maak kennis met de glaskunstenaars in onze omgeving en bekijk prachtige ramen.

Let op: op maandag is de kerk gesloten!

 

zondag 19 augustus 2018 | 11:30 - 17:00

Fietstocht "Hemels Licht"

fietsen langs ramen in de omgeving

Neem een kijkje op plaatsen waar u normaal niet zo gauw komt, om te genieten van schitterende oude en meer moderne ramen. Open zijn o.a. de B&W kamer in het gemeentehuis in Deurne, de voormalige Zeilbergse kerk (Fitnessclub Deurne) met ramen van Leo Reihs en Daan Wildschut, de kerk van Liessel, de St. Jozefkerk met ramen van Hendrik en Pieter Wiegersma, het voormalige Missiehuis met een raam van Hans Flapper, Museum De Wieger, de kapel van Fletcher Kloosterhotel Willibrordhaeghe met ramen van Pieter Wiegersma en Charles Eijk. Bijzonder is dat ook de serre van Villa Wilbertshove (het oude witgele kruisgebouw) voor de gelegenheid open is met prachtige ramen van Hein Boumans.

Bij deze gelegenheid is ook de begraafplaats van de familie Wiegersma te bezoeken.

Meer informatie volgt.

zaterdag 25 augustus 2018 | 19:45 - 21:30

Film: The Phantom of the Opera (1925)

Nacht van het Witte Doek
Joost Langeveld improviseert op het Smitsorgel
met zang van Catharina Jansen.

De film vertelt het klassieke horror-verhaal waarin het mismaakte Fantoom dood en verderf zaait in de Parijse opera, om de vrouw van wie hij houdt een operaster te maken. Hoofdrolspeler Lon Chaney Sr. werd vooral bekend vanwege de macabere schmink, die hij geheim hield tot aan de première. De verfilming uit 1925 was destijds al zeer beroemd vanwege bepaalde scènes die het publiek zwaar shockeerden. Het was tegelijk een van de duurste filmproducties uit de ’20er jaren, onder andere door het zeer uitgebreide (en natuurgetrouwe) decor, dat in talloze latere films is hergebruikt. De hele film is getint – dat wil zeggen dat elke scène een kleurenbad heeft gehad – met uitzondering van de gemaskerde-bal-scène; die is in technicolor opgenomen (destijds iets nieuws!). Al met al is de hele film dus, hoe dan ook, gekleurd.

https://www.youtube.com/watch?v=HYvbaILyc2s

zaterdag 25 augustus 2018 | 21:30 - 23:00

Film: In the crosswind

Nacht van het Witte Doek

Aangrijpend drama over de deportatie van tienduizenden inwoners uit Estland, Letland en Litouwen in 1941, op bevel van Josef Stalin. Over uithoudingsvermogen en overleven. De vrouwen en kinderen werden naar Siberië getransporteerd, de mannen verdwenen naar gevangenenkampen. In the Crosswind verbeeldt deze geschiedenis in prachtig zwart-wit, door middel van verbluffende tableaux vivants waarin de acteurs als bevroren zijn terwijl de camera om hen heen en tussen hen door beweegt. Ieder van de 13 tableaux vergde twee tot zes maanden voorbereiding en slechts één opnamedag.

https://www.youtube.com/watch?v=7UsRShIyy4U

zondag 26 augustus 2018 | 15:00 - 16:30

G. Fauré - Requiem en Cantique de Jean Racine

Meezingevenement

In het weekend van 25 en 26 augustus 2018 strijken zo’n honderd zangers en muzikanten neer in Kloosterhotel Willibrordhaeghe. Onder leiding van dirigent Martin van der Brugge studeren zij dat weekend het Requiem van Fauré in en de Cantique de Jean Racine.

Deze prachtige werken brengen zij ten gehore op zondag 26 augustus 2018 om 15.00 uur in de St. Willibrorduskerk Deurne.

Het concert is gratis toegankelijk. Wel vragen we bij de uitgang een vrijwillige bijdrage met als richtbedrag € 5,= per persoon om de Concertcyclus mogelijk te blijven maken.

Meezingen

Wilt u meezingen, dan kunt u zich met onderstaande flyer aanmelden bij Singalongevents. Hieraan zijn kosten verbonden. Meer informatie: Singalongevents.

Downloaden (PDF, 6.08MB)

Martin van der Brugge

Martin van der Brugge (dirigent) behaalde zijn diploma orkestdirectie aan het Rotterdams Conservatorium in 1990 en zijn diploma koordirectie aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag in 1994. Hij volgde onder meer lessen bij Arie van Beek, Jan Boogaarts en Ed Spanjaard. Tevens nam hij deel aan internationale masterclasses, waaronder de Wiener Meisterkurs onder leiding van Julius Kalmar. In 1993 nam hij deel aan het internationale dirigentenconcours Dinu Niculescu in Braçov (Roemenië) en kwam tot de halve finale.

Naast het dirigeren heeft hij met succes de eerste Masterclass voor dirigenten in Bulgarije georganiseerd. In 1996 heeft hij in Bulgarije ook concerten gegeven met het Vidin Philharmonic Orchestra, waarvan hij vaste gastdirigent was. In het seizoen 2004 was Martin benoemd gastdirigent van het Mersin State Opera and Ballet in Turkije. Verschillende producties, waaronder Rigoletto van Verdi, zijn onder zijn leiding uitgevoerd.

Verder gaf Martin concerten in Tsjechië, Polen, Oostenrijk, Duitsland en Spanje en Slovenië. Voor het komende seizoen staan concerten gepland Praag met de Carmina Burana. In Nederland is Martin dirigent van verschillende koren en een kamerorkest. Naast zijn werk als dirigent heeft Martin Sing Along Events opgericht voor het organiseren van meezingevenementen.

zaterdag 08 september 2018 | 16:00 - 17:00

Concert amateurorganisten

Nationale orgeldag

zondag 09 september 2018 | 13:30 - 16:00

Kindermiddag "Hemels Licht"

Maak en versier zelf je eigen glas-in-lood-raam.
Voor deze activiteit wordt een kleine bijdrage per persoon gevraagd.
Meer informatie volgt.

zondag 16 september 2018 | 16:00 - 17:00

Koen van Assche - Bronzen piano

Koen van Assche geeft een concert op een door hem ontwikkeld instrument: De Bronzen Piano, een mobiele beiaard in de vorm van een vleugelpiano, die gebouwd is tussen 2011 en 2013.

https://www.youtube.com/watch?v=hDrOpeRQVpc

https://www.youtube.com/watch?v=Px_18SDvXpE

Kenmerken van de Bronzen Piano:
•50 klokken, klokkengieterij Eijsbouts (Asten, NL)
•basklok C2
•klokkenreeks C2 – D2 – chromatisch tot D6
•Europese klavierstandaard met verminderde toetsdiepgang
•normale beiaardtractuur
•opstelling in 6 delen met max afmetingen van 185cm breed, 75cm diep en 130 cm hoog. Het zwaarste deel weegt 780kg zodat de beiaard in bijna alle liften kan worden verplaatst.
•installatie door Eijsbouts, op basis van ontwerp van de opdrachtgevers
•Het geheel is volledig afgesloten met transparant en geluidsabsorberend materiaal.
•De klokken bevatten 3% lood in het brons zodat ze minder lang uitklinken dan gewone klokken, en daardoor uitermate geschikt zijn voor samenspel met andere instrumenten.

vrijdag 21 september 2018 | 08:15 - 18:00

Excursie "Hemels Licht"

Glas-excursie naar Roermond

In de St. Christoffelkathedraal zijn glas-in-lood-ramen te bewonderen van Frans Nicolas (de opa van Joep), Joep Nicolas, zijn kleinzoon Diego Seprun Nicolas en Max Weiss. Daarnaast zijn de laatste jaren moderne ramen toegevoegd, o.a. van Leo Reihs (ramen H. Geestkerk en Zeilbergse kerk). De geschiedenis van kerkramen is hier uitstekend te zien.

Na de lunch bezoeken we de Munsterkerk waar o.a. ramen van Daan Wildschut (zie ook Zeilbergse kerk) te zien zijn. Vervolgens nemen we een kijkje in het voormalige atelier van glazenier Joep Nicolas. Bijzonder is dat hier nog steeds eigentijdse glaskunst getoond wordt. Ook is nog de Cattentoren te bezichtigen waar bij opgravingen middeleeuws glas is gevonden.

Natuurlijk sluiten we af met een “glaasje”.

De aanmelding is inmiddels geopend. Binnen twee dagen waren alle 50 beschikbare plaatsen al gereserveerd! U kunt zich nog aanmelden, maar dan komt u op de reservelijst terecht.

Downloaden (PDF, 683KB)

zondag 30 september 2018 | 16:00 - 17:00

Emilie Bastens, harp

1 2

Download agenda in ical formaat ical