Emilie Bastens, harp

30 september 2018
Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - zondag 30 september 2018
16:00 - 17:00

Locatie
Protestantse kerk Deurne

Categorieën


Voor u treedt op:

Emilie Bastens is een Nederlandse harpiste. Ze werd op vierjarige leeftijd geraakt door de klank van de harp en begon met het volgen van harples bij de lokale muziekschool in ’s-Hertogenbosch. Op 13-jarige leeftijd werd Emilie toegelaten tot de Jong Talent Klas van het Fontys Conservatorium te Tilburg onder de professionele begeleiding van Ernestine Stoop. Anderhalf jaar later maakte ze de overstap naar de School voor Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Bij dit conservatorium behaalde ze in 2012 haar Bachelor diploma en in 2014 haar diploma voor Master of Music.

Naast de harplessen bij Ernestine Stoop volgde Emilie ook harplessen bij Edward Witsenburg. Masterclasses volgde ze o.a. bij: Susann MacDonald (tijdens het 12e World Harp Congress in Sydney, Australië), Jana Bouskova, Isabelle Perrin, Sirin Pancaroglu en Catrin Finch.

Als soliste trad Emilie op in mooie locaties door heel Nederland en ook in het België, Duitsland, Zweden, Turkije en Tsjechië. Naast het optreden als soliste speelt ze regelmatig in verschillende (kamermuziek) ensembles. Zo trad Emilie in 2018 op met de Amerikaanse rockband Evanescence Amsterdam, Düsseldorf en Brussel tijdens hun wereldtournee met het album Synthesis. Daarnaast speelde Emilie met de Nederlandse rockband Navarone tijdens het 5 mei bevrijdigingsfestival in Wageningen in 2015 en verschillende keren Nijmegen tijdens de Navarone Classic concerten. Ook is Emilie een vast lid van Harpduo DuoDyade.

Emilie is een actief musicus en blijft graag op de hoogte van de verschillende ontwikkelingen omtrent de harp. Zo gaf ze in 2017 een lezing tijdens het 13e World Harp Congress in Hong Kong. Emilie heeft een brede muzieksmaak en ze houdt ervan om te experimenteren met innovatieve muzikale ontwikkelingen met haar Elektrische Big Blue harp.

Programma

1. Sonata in A major (K208), D. Scarlatti
2. Serenade, F. Schubert
3. The Minstrel’s Adieu, J. Thomas
4. La Source, Hasselmans
5. Serenade Mélancolique, Hasselmans
6. Quatre preludes, deel 3, M. Tournier
7. Première Arabesque, C. Debussy
8. Chanson dans la nuit, S. Salzedo
9. The Nightingale, D. Henson-Conant
10. Nuvole Bianche, L. Einaudi
11. Tango, C. Salzedo