Klassieke wandeling met het Eindhovens Koperensemble

15 april 2018
Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - zondag 15 april 2018
16:00 - 17:00

Locatie
St. Willibrorduskerk Deurne

Categorieën


Programma

1. Fanfare & Hymne; E. Swimberghe, arr. E. de Coedt
2. Deep Harmony; Handel Parker, arr. E. Pisters
3. Bist du bei mir; J.S. Bach, arr. W. Hautvast; sopraan
4. Canzon duodecimi toni; Giovanni Gabrieli; orgel
5. One hand One heart; Leonard Bernstein; sopraan
6. Signore della Cime; Bepi di Marzi; Deurnes Mannenkoor
7. Vin di Pergola; Kurt Dubienski; Deurnes Mannenkoor
8. Boedy Imja Hospodnje; Dimitry Bortnianski (1751-1825); Deurnes Mannenkoor
9. My wild Irish rose; Gerard Weilakker; Deurnes Mannenkoor
10. Russisch avondgebed; Dimitry Bortniansky (1751-1825); Deurnes Mannenkoor
11. Ave Maria; Leos Janacek (1854-1928); Deurnes Mannenkoor
12. Verbum caro factum est; Hans Leo Hassler, arr. Jay Lichtmann
13. Amazing Grace (Traditional American); John Newton, arr. Jari Villanueva; sopraan
14. Morricone’s melody; Ennio Morricone, arr. Roland Kernen
15. Ich gehör nur mir; Michael Kunze, Sylvester Levay, arr. Simon Felder; sopraan
16. Prinz Eugen Marsch (The King’s March); Jeremiah Clarke, arr. Martin Pschorr

Voor u treden op

Het Eindhovens Koperensemble is rond 1990 ontstaan als cursus samenspel voor koperblazers van het CKE in Eindhoven. De eerste dirigent Louis Huigen, docent aan het CKE en hoornist bij het Brabant Orkest (HBO), was fervent liefhebber van klassieke muziek. In 1992 nam Jaap van Wershoven zowel het dirigeerstokje van het koperensemble als ook de plaats in het HBO over. Het Eindhovens koperensemble heeft een bezetting van trompet, bugel, hoorn, trombone, bariton en bastuba, en bestaat uit zo’n 14 spelers. Samen treden zij regelmatig op binnen en buiten het CKE, soms met gastspelers zoals nu sopraan Els van der Waard en organist Hans Latour.

Dirigent Jaap van Wershoven is geboren in Eindhoven en studeerde op het Utrechts conservatorium. Daar heeft hij hoorn en directie gestudeerd. Jaap heeft eerste hoorn gespeeld in het orkest van Les Miserables in Carré, bij het Nederlands Philharmonisch Orkest en sinds 1994 bij philharmonie zuidnederland (voorheen Het Brabants Orkest). Als invaller heeft hij in diverse orkesten gespeeld, waaronder het Metropool Orkest met diverse bekende artiesten zoals Guus Meeuwis. Jaap staat nu voor het Eindhovens Muziek Collectief, het Stratums Muziekkorps en het Eindhovens koperensemble. Hij geeft les op het CKE, Art4u, 040 muziek en Cultuurspoor Best.

 

Els van der Waard, sopraan, begon al op jonge leeftijd met pianolessen. Na een studie logopedie startte zij op 27-jarige leeftijd met de conservatoriumopleiding in Zwolle, waar zij klassieke zang als hoofdvak studeerde en piano als bijvak. Zij vertolkt een breed repertoire en verleent haar solistische medewerking aan koren en orkesten.

Hans Latour woont in Den Bosch en is manager van een IT-onderneming. Hij heeft orgellessen gevolgd bij Bert Augustus en bij Véronique van den Engh.

Het Deurnes Mannenkoor bestaat uit 32 zangers. Dankzij optredens in binnen- en buitenland reiken hun klanken verder dan de grenzen van Zuidoost-Brabant. Het repertoire bestaat uit zowel klassieke zang als hedendaagse populaire composities. Het koor staat onder leiding van Jan Berkers.