Orgelconcert “Vaders en Zonen”

15 juli 2018
Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - zondag 15 juli 2018
16:00 - 17:00

Locatie
St. Willibrorduskerk Deurne

Categorieën


Mark van Platen

Mark van Platen studeerde af in de vakken Koordirectie, Piano en Orgel aan het Conservatorium van Tilburg bij Cees Rotteveel, Ton Demmers en Maurice Pirenne. In 1992 behaalde hij het diploma Orkestdirectie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Ed Spanjaard.

Naast diverse activiteiten als piano, orgel- en theoriedocent, begeleider en correpetitor van solisten en koren, dirigent van diverse koren en concertorganist, is Mark werkzaam als componist. Behalve voor film componeert en arrangeert hij instrumentale en vocale werken voor uiteenlopende bezettingen, zoals o.a. voor: Vocaal Ensemble The Gentlemen Singers uit Tsjechië, de Schola in Haarlem, Utrecht en Den Bosch, het Nederlands Blazers Ensemble, Kamerkoor Venus uit Utrecht, Capella Frisae uit Leeuwarden en het Oisterwijks Kamerkoor. In 2004 ontving hij tijdens het Utrechts Filmfestival het Gouden Kalf voor de beste filmmuziek voor de film Kees de jongen.

Mark heeft intussen voor vijf muziektheaterproducties in Veldhoven, Uden en Ravenstein de muziek gecomponeerd. Momenteel werkt hij, voor de tweede keer, als arrangeur, repetitor en pianist mee aan een muziektheaterproductie van de afdeling Muziektheater Klassiek van Fontys Hogeschool Tilburg. Verder speelt Mark 20 jaar continuo in de Matthaüs Passion. Sinds een paar jaar geeft hij succesvolle lezingen over dit meesterwerk. Hij geeft regelmatig orgelconcerten o.a. via Stichting Orgelkring F.C. Smits.

Programma

1. Partita sopra “Sei gegrüsset, Jesu gütig”, Johann Sebastian Bach (1685 – 1750)

2. Sonata no. 1 in D, Carl Philipp Emanuel Bach (1714 – 1788)

3. Sonata da Chiesa (Thema en Variaties), Hendrik Andriessen (1892 – 1981)

4. De goddelijke routine (2017), Louis Andriessen (* 1939)