Wereldlichtjesdag

10 december 2017
Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - zondag 10 december 2017
19:00 - 20:30

Locatie
St. Willibrorduskerk Deurne

Categorieën


Herdenking overleden kinderen
zondag 10 december 2017
19.00 uur, St. Willibrorduskerk Deurne

Wereldwijd worden op de tweede zondag van december lichtjes aangestoken voor overleden kinderen. Sommige mensen herdenken een volwassen kind, anderen een kindje dat niet eens de kans kreeg voor zijn eerste ademhaling. Er zijn mensen voor wie het verlies nog zo vers is en anderen voor wie dat al lang geleden was. De pijn van het gemis en het verlies van hoop en dromen die niet uitkwamen blijven hetzelfde en verbinden mensen die elkaar verder niet kennen.

Wij sluiten ook dit jaar bij deze traditie aan met een speciale oecumenische viering op zondag 10 december 2017 om 19.00 uur in de St. Willibrorduskerk, Markt 9 te Deurne. Mirjam Aarts (gitaar en zang), Bert Timmerman (viool) en Paul Janssen (zang) omlijsten het samenzijn met muziek.

Het eerste deel van de viering is gezamenlijk. Daarna is er gelegenheid om individueel aan een aantal activiteiten mee te doen waarbij we op verschillende manieren stilstaan bij het verlies, de herinnering. Zo kun je de naam van je kind op een vouwblaadje in de vorm van een bloem schrijven. Als je het op het water legt, vouwt het zich open. Je kunt een glazen potje versieren en er een lichtje in aansteken; van een wasknijper en papier een vlinder maken; of door je handen op papier om te trekken een hartje vormen. waarin je een wens kunt schrijven of je gevoelens kunt delen.

We sluiten gezamenlijk af.

Na afloop is er koffie, thee, limonade en gelegenheid om na te praten. Ouders van overleden kinderen zijn welkom, maar natuurlijk ook broers, zussen, grootouders, andere familieleden en iedereen die zich verbonden voelt.