Concertcyclus – Deurnes Mannenkoor en Hidesato Sugiyama op blokfuit

25 januari 2015
Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - zondag 25 januari 2015
16:00 - 17:00

Locatie
St. Willibrorduskerk Deurne

Categorieën


Het eerste concert van de Concertcyclus 2015 staat meteen als een huis. Het Deurnes Mannenkoor is internationaal geroemd om zijn zangkwaliteiten. Hidesato Sugiyama weet elke emotie uit zijn instrument te halen en luisteraars te ontroeren. Van harte uitgenodigd.

Deurnes Mannenkoor

Het Deurnes Mannenkoor vormt met zo’n 30 tot 35 zangers, all the way from Deurne, een mix van zang, gezelligheid, vriendschap en mannen onder elkaar. Voor wie nu denkt aan een groepje bejaarden: vergevorderde tekenen van veroudering zijn niet vereist voor deelname. Get alive! Dit mannenkoor reist de wereld rond!

Door de jaren heen hebben we een aardige reputatie opgebouwd. Zowel met klassieke zang, als modern klassiek en populaire composities van hedendaagse componisten. Met als missie: de zangkunst zó beoefenen dat een hoog amateurniveau wordt bereikt. Maar altijd met plezier in het zingen.

Dankzij spectaculaire optredens in binnen- en buitenland reiken onze klanken verder dan de grenzen van Brabant-Zuidoost. Van Deurne naar Polen en Italië, en via Praag en Parijs weer terug. Zang overwint nou eenmaal alle taalbarrières. En daar maken wij graag gebruik van. Ja, we durven onszelf gerust een van de meest ambitieuze mannenkoren van Nederland te noemen.

Hidesato Sugiyama

Hidesato Sugiyama werd in Nara (Japan) in 1975 geboren. Tijdens zijn wiskundestudie aan de universiteit van Nagoya studeerde hij blokfluit bij Masashi Ito en gaf concerten. Na zijn diploma wiskunde aan de universiteit besloot hij blokfluit professioneel te gaan studeren en ging in 2004 naar Nederland. Hij studeerde bij professor Heiko ter Schegget en eindigde in juli 2011 als Master of Music aan het conservatorium te Utrecht.

hidesato

Volgende concert

Zondag 22 februari 2015 om 16:00 uur
Els Althuizen, blokfluit; Bert Augustus, orgel; Annelie Brinkhof, zang