Concertcyclus: Film en orgel

24 augustus 2019
Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - zaterdag 24 augustus 2019
19:30 - 20:45

Locatie
St. Willibrorduskerk Deurne

Categorieën


Nacht van het Witte Doek

“The haunted castle” (1921)

Ook dit jaar wordt er in het kader van de Nacht van het Witte Doek een film vertoond met muzikale begeleiding op het Smitsorgel door Gijs van Schoonhoven.

In het kasteel Vogeloed wacht een aantal aristocraten op de aankomst van barones Safferstätt. Maar eerst nodigt graaf Oetsch zichzelf uit. Iedereen denkt dat hij drie jaar geleden zijn broer (de eerste man van de barones) heeft vermoord, dus ze zijn niet blij dat hij er is. Toch blijft graaf Oetsch, die beweert dat hij niet de moordenaar is, en hij zoekt uit wie de echte moordenaar is.

De entree is vrij. Er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd met een richtbedrag van € 5,= per persoon.

“The children act”

Om 21.00 uur (tot 22.45 uur) wordt de film “The children act” getoond.

Het huwelijk van rechter Fiona Maye (Emma Thompson) met haar man staat op losse schroeven. Ze stort zich op een ingewikkelde zaak waarbij een doodzieke 17-jarige jongen, gediagnosticeerd met kanker, behandeling weigert op grond van de religieuze overtuigingen van zijn familie.Fiona moet besluiten of hij te jong is om zelf over leven en dood te beslissen of dat het recht op vrije wil toch zwaarder weegt. Haar uitspraak heeft hoe dan ook grote gevolgen voor hen beiden.