Concertcyclus: Verbintenissen door plaats en tijd

17 november 2019
Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - zondag 17 november 2019
16:00 - 17:00

Locatie
St. Willibrorduskerk Deurne

Categorieën


In dit concert presenteren Michael van Dijk (gitaar) en Eduardo Gaspar Polo Baader (fluit), u een gevarieerd uitdagend programma.

Michael van Dijk (1999) begon met gitaarspelen op negenjarige leeftijd. De eerste jaren had hij les bij Mien de Rover, die zelf les heeft gehad van Julian Coco. Hij speelde toen bij mandolineorkest de Plektrum Melodisten. Op zijn zestiende werd hij toegelaten tot de Jong Talent klas van het conservatorium van Tilburg. Hij studeert nu in het vierde jaar voor zijn bachelordiploma aan de Academy of Music and Performing Arts (AMPA). Michael is tevens verbonden geweest als contractstudent aan het Utrechts conservatorium. Hij volgde lessen bij (elektrisch) gitarist en componist Aart Strootman en bij gerenommeerde klassiek gitaristen als Marlon Titre, Gaëlle Solal en Goran Krivokapic. Momenteel studeert Michael bij Johan Fostier. Tevens volgde hij diverse masterclasses o.a. bij Leo Brouwer. Ook deed hij enkele jaren mee aan het Prinses Christina concours en bracht het tot de finale in de Doelen Rotterdam. Michael won verschillende aanmoedigingsprijzen, waaronder de Gaudeamus Muziekweekprijs voor zijn interpretatie van een moderne compositie. Hij speelt als solist of in kamermuziekverband en is onderdeel van drie vaste ensembles: Collectief Publiek Geluid, INTEGRA en Duo EKLEKT. Meer informatie op: www.michaelvandijk.com .

Eduardo Gaspar Polo Baader begon zijn muzikale studie in Salamanca (Spanje), waar hij zijn pre-conservatorium studie met de hoogste onderscheiding afsloot. Momenteel studeert hij fluit met professor Valerie Debaele in de bacheloropleiding van de AMPA in Tilburg. Hij heeft masterclasses gevolgd bij o.a. Wally Hase, Silvia Careddu, Emily Beynon en Anna Garzuly. Als uitvoerend musicus is Gaspar zowel solo actief als in kamermuziek- en orkestverband, alsmede in ensembles zoals TEMKO, ASKO Schönberg en Bang on a Can.

Duo EKLEKT wordt gevormd door beide heren. Het ontdekt de narratieve, expressieve en sonische mogelijkheden die de klassieke gitaar en fluit te bieden hebben. De naam is ontleend van het Engelse woord ‘eclectic’ en komt tot uiting in het gevarieerde repertoire.

Programma

1. Rumor quase branco (2016), J. Caldas

2. Five Impromptus (1968), R.R. Bennett (1936-2012)

I. Recitativo
III. Elagiaco
V. Arioso

3. Sarabande from Flute Partita in a minor, J.S. Bach (1685-1750)

4. Sarabande, F. Poulenc (1864-1915)

5. Dreamtigers (1996), J. Satin (1949)

6. Sonata 1 (1990), L. Brouwer (1939)

I. Fandangos y Boleros,

7. Toward the sea (1981), T. Takemitsu (1930-1996)

 

Dit concert wordt georganiseerd in samenwerking met de Academy of Music and Performing Arts (AMPA; conservatorium van Tilburg). De entree is vrij. Er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd met een richtbedrag van € 5,= per persoon.