Concertcyclus: Helmonds Kamerkoor

17 maart 2019
Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - zondag 17 maart 2019
16:00 - 17:00

Locatie
St. Willibrorduskerk Deurne

Categorieën


Die sieben letzten Worte

Deze prachtige compositie van Joseph Haydn, wordt door het Helmonds Kamerkoor voor u ten gehore gebracht.

De entree is vrij. Er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd met een richtbedrag van € 5,= per persoon.

Voor u treden op:

Het Helmonds Kamerkoor is in 1948 opgericht en staat sinds 2017 onder artistieke leiding van Peter-Paul van Beekum. Het bestaat uit zo’n twintig enthousiaste en ervaren zangers en zangeressen. Het repertoire is zeer gevarieerd, van oude muziek, barok, romantische muziek, religieus of niet-religieus, klassiek tot modern. Naast kleine concerten, veelal a capella en vaak rond een thema, voert het kamerkoor ook groter werk uit zoals de Nicolas Cantate van Benjamin Britten, de Mattheus Passion van J.S.Bach, Die sieben letzten Worte van Joseph Haydn en Ein Deutsches Requiem van Johannes Brahms.

De oorsprong van Strijkkwartet Dames Vier ligt in het Twentse studentenmuziekleven van de jaren ’90 van de vorige eeuw. Vier enthousiaste studenten besloten toen een strijkkwartet op te richten. Rond de eeuwwisseling viel dit kwartet uiteen, waarna de twee kwartetleden twee nieuwe strijkers vonden waarmee het kwartet werd voortgezet. De naam ‘Dames Vier’ is afgeleid van het roeien en staat symbool voor samenwerking, krachtsinspanning en ontspannen bezig zijn. Sinds 2015 bestaat het kwartet uit Hilde Cramer (viool), Marijke Creemers (viool), Ine Troelstra (altviool) en Geertje Kramer (cello). Alle vier spelen regelmatig samen in diverse ad-hoc orkesten en zijn lid van het Philips Symfonie Orkest. Daarnaast werkt strijkkwartet Dames Vier regelmatig mee aan concerten met kamerkoren.

Peter-Paul van Beekum behaalde zijn bachelor koordirectie aan het Fontys Conservatorium te Tilburg bij Louis Buskens. Eerder kreeg hij les van Fokko Oldenhuis als onderdeel van de Meerjarige Dirigenten Opleiding aan het UCK te Utrecht. Hij volgde masterclasses bij het Brabant Koor, bij Studium Chorale en bij de Kurt Thomas Cursus. Peter-Paul dirigeert onder meer Cappella ad Fluvium, het Helmonds Kamerkoor en de cantorij van de San Salvator gemeenschap. Daarnaast is hij als zanger verbonden aan professioneel kamerkoor Studium Chorale Bachkoor Holland en Amsterdam Baroque Choir en kleinere ensembles.

Programma

Introduktion

1. Vater! Vergib ihnen

2. Fürwahr, ich sag’ es dir

3. Frau, hier siehe deinen Sohn

4. Mein Gott! Warum hast du mich verlassen?

Introduktion

5. Jesus rufet: ach! Mich dürstet

6. Es ist vollbracht

7. Vater! In deine Hände empfehle ich meinen Geist

Schlußchor