Gebedsweek voor de eenheid van de Christenen

19 januari 2020
Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - zondag 19 januari 2020
19:00 - 20:00

Locatie
Protestantse kerk Deurne

Categorieën


Oecumenische viering

Het buitengewone staat centraal tijdens de Week van Gebed voor de eenheid. Geïnspireerd door de buitengewone vriendelijkheid die in Handelingen 28 naar voren komt, daagt de Week van Gebed ons uit om te streven naar meer dan het gewone. Na afloop is er gelegenheid tot ontmoeting bij koffie of thee in het Reddingiushuis, Helmondseweg 15, Deurne.

Tijdens de Week van Gebed bidden wereldwijd bidden miljoenen christenen mee. Door samen te bidden ervaren we eenheid. Tegelijk tonen we verantwoordelijkheid voor anderen door de problemen van de samenleving in de voorbeden een plek te geven.

De centrale Bijbeltekst voor de gebedsweek komt in 2020 uit het laatste deel van het boek Handelingen, hoofdstuk 27 vanaf vers 18 tot hoofdstuk 28 vers 10. Hierin is te lezen hoe Paulus en zijn reisgenoten schipbreuk lijden op Malta, en daar met buitengewone vriendelijkheid benaderd worden. Deze gebeurtenis markeert het moment waarop het evangelie het eiland bereikt. Deze gebeurtenis wordt door de christenen op Malta nog altijd elk jaar herdacht en gevierd. Zij hebben dit jaar het materiaal voor de gebedsweek voorbereid.