Kloosterdag in Abdij Lilbosch bij Echt

11 december 2019
Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - woensdag 11 december 2019
09:00 - 18:00

Locatie
Abdij Lilbosch Echt

Categorieën


Op woensdag 11 december 2019 reizen we voor een bezinningsdag af naar de Abdij Lilbosch bij Echt. In deze gemeenschap leven de Trappisten volgens de kloosterregel van Benedictus: ‘Eén van hart en één van ziel in het zoeken naar God en het volgen van Christus’. De kleine gemeenschap van monniken is de enige nog overgebleven kloosterboerderij in Nederland. Ze beheren daarvoor een domein van 150 hectares waarvan circa een kwart voor natuurbeheer wordt aangehouden. Op hun bedrijf houden ze varkens (Livar) en koeien waarvan de producten o.a. via hun kloosterwinkel aftrek vindt. Op hun uitgebreide website is veel informatie te vinden over achtergrond van deze kloostergemeenschap: www.abdij-lilbosch.nl.

De abdij is helaas niet geschikt voor mensen die afhankelijk zijn van rolstoel of rollator. Er zijn te veel drempels en trappen om je voort te kunnen bewegen in het complex. In de gebouwen is geen lift aanwezig.

We beginnen de bezinningsdag met een Eucharistieviering en krijgen gelegenheid voor een gesprek en rondleiding door de monniken. We sluiten de dag af met de vespers. Om 18.00 uur zijn we weer terug in Deurne.

We vertrekken om 9.00 uur bij het Parochiecentrum, Visser 2. We gaan met eigen vervoer. Belangstellenden die plaats vrij hebben in hun auto worden gevraagd dit bij opgave aan te geven.
De reis duur ongeveer één uur (60 km). Voor de lunch vragen wij u zelf een boterham o.i.d. mee te nemen. Voor koffie en thee wordt gezorgd.

Aanmelden kan bij het Parochiecentrum. Kosten: € 30,- p.p. te voldoen bij aanmelding.