Muziek in de liturgie

29 januari 2020
Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - woensdag 29 januari 2020
20:00 - 22:00

Locatie
Protestantse kerk Boxmeer

Categorieën


Muzikale lezing door Ad Voesten

Aan de hand van een multimediapresentatie nemen we u mee op een actieve reis door de muzikale liturgische tijd. We onderzoeken de waarde van muziek in de liturgie, nu en door de eeuwen heen. We luisteren, doen en kijken of we misschien iets kunnen leren door terug te blikken op onze kerkmuzikale cultuurgeschiedenis. En natuurlijk nemen we ook de huidige muziekpraktijk in de liturgie onder de loep. Wellicht levert dit, voor menigeen, nog verrassende inzichten op.

De lezing is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in kerkmuziek in de breedste zin van het woord. Zangers en zangeressen, jong en oud, zingend of in ruste. Kerkgangers, meevierend of luisterend. En ook de kritische geloofsbelevers zijn van harte welkom. We beloven u in ieder geval een avond om over na te denken.

Ad Voesten is als kerkmusicus werkzaam aan de Sint Petrus basiliek in Boxmeer. Daarnaast is hij op vele andere gebieden actief om mensen enthousiast te maken voor geloof en kerkmuziek. Hij is o.a. werkzaam als muzikaal adviseur bij de Sint-Gregoriusvereniging in het bisdom Roermond, hoofdredacteur van het blad “Koorgeleide”, dirigent van diverse koren, kerkorgeldocent, componist en cursusleider.

De entree is vrij. Wel vragen we bij de uitgang een vrijwillige bijdrage met als richtbedrag € 5,= per persoon om onze activiteiten mogelijk te blijven maken.