Mystiek voor het dagelijks bestaan

22 september 2019
Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - zondag 22 september 2019
14:30 - 16:30

Locatie
Reddingiushuis

Categorieën


Lezing door Marga de Haas
zondag 22 september 2019
14.30-16.30, Reddingiushuis, Helmondseweg 15, Deurne

Mystiek – een term die je wel eens hoort, maar wat moet ik me erbij voorstellen? En wat heeft het mij te zeggen in mijn gewone dagelijkse leven? In de eerste helft van de vorige eeuw schreef de Britse Evelyn Underhill veel over dit onderwerp. Zonder enige theologische opleiding maakte ze zichzelf wegwijs in het gebied van mystiek, godservaringen en spiritualiteit. Ze hield in 1936 vier radiotoespraken over ‘Het spirituele leven’; die werden gepubliceerd in een boekje met dezelfde titel. In mei 2019 verscheen voor het eerst een Nederlandse vertaling ervan. Een kleine eeuw geleden geschreven, maar tijdloos. Underhill geeft de lezer een heldere kijk op hoe God en ons dagelijks leven met elkaar zijn vervlochten en op elkaar inwerken.

Marga Haas is een van de vertalers van ‘Het spirituele leven’. Zij geeft ons aan de hand van het boekje van Underhill een inleiding op de mystiek. Er is ruim de gelegenheid om vragen te stellen en met elkaar van gedachten te wisselen.

Theologe Marga Haas (1972) is werkzaam als geestelijk verzorger in het hospice in haar woonplaats Middelburg en columnist bij maandblad Open Deur . Daarnaast verdiept zij zich al jaren in mystiek, meditatie en spiritualiteit. Zie voor meer informatie: www.margahaas.nl .

   

De entree is vrij. Wel vragen we bij de uitgang een vrijwillige bijdrage met als richtbedrag € 5,= per persoon om onze activiteiten mogelijk te blijven maken.