Leven met niet aangeboren hersenletsel

26 november 2019
Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - dinsdag 26 november 2019
20:00 - 22:00

Locatie
Reddingiushuis

Categorieën


Lezing door Wim Hordijk, bijgestaan door huisarts Kees de Kock.

Niet-aangeboren hersenletsel of NAH is schade aan de hersenen, ontstaan in de loop van het leven. Vaak is aan de buitenkant niet te zien of iemand hersenschade heeft.  Niet te zien, maar heel vaak wel te merken.  Door de omgeving vaak onbegrepen, want die is onwetend.  Hoogste tijd dus om NAH onder de aandacht te brengen.  Om meer begrip te vragen voor mensen die zo maar, van de ene op de andere dag een persoon met hersenletsel zijn.

Eén van die mensen is Wim Hordijk uit Helmond. Als emeritus predikant gaat hij nog regelmatig voor in kerkdiensten. Ook in Deurne. Hij vindt het belangrijk dat er aandacht geschonken wordt aan dit onderwerp. Hij heeft aan den lijve ondervonden hoe moeilijk het is als je omgeving niet begrijpt wat er precies aan de hand is. Hij wil zijn ervaringsverhaal met ons delen, maar de voorwaarde was wel dat er ook medische ondersteuning aanwezig is.

Huisarts Kees de Kock en expert NAH verpleegkundige Joke Driessen zullen de medische kant van NAH kort toelichten. Lianne Voncken, verliesdeskundige, vertelt welke impact NAH op een mens én zijn omgeving heeft.

Na de pauze is er voldoende gelegenheid om (schriftelijk) vragen te stellen aan Wim Hordijk en de professionals.

De entree is gratis Wel vragen we bij de uitgang een vrijwillige bijdrage met een richtbedrag van € 5,= per persoon (inclusief koffie)