10 jaar Kleuterkerk

2 januari 2017

Op zondag 15 januari 2017 viert Kleuterkerk feest! We beginnen om 11.00 uur in de Willibrorduskapel, Visser 2.

Al 10 jaar verzorgt de werkgroep vieringen speciaal voor de allerkleinsten. Hoewel het aantal deelnemers in de loop der jaren gedaald is en het aantal bijeenkomsten teruggebracht is van tien tot vijf per jaar, blijft de werkgroep enthousiast. Dat komt omdat de kinderen en hun ouders, opa’s en oma’s zo enthousiast zijn.

Kleuterkerk begint altijd met het liedje “Alle kinderen zijn weer binnen” en het aansteken van de Kleuterkerkkaars. Dan wordt er een bijbelverhaal verteld of uitgebeeld. Na de pauze zingen we het liedje “Geef mij je hand” en mogen de kinderen een lichtje aansteken, waarbij ze ook vertellen voor wie ze dat lichtje aansteken. Bij het liedje “Even stil” worden ze ook echt stil. Die stilte proberen we even vast te houden, totdat iemand keihard roept “Klaar!” Dan blazen we de Kleuterkerkkaars weer uit onder de klanken van “Blaas het vlammetje uit”.

Meestal hebben we ook nog bezoek van mensen die de doopschelp komen ophalen van hun kind dat een jaar geleden is gedoopt.

Kleuterkerk is altijd een feest, maar op 15 januari 2017 is het extra feestelijk. Vanwege het jubileum krijgen alle kinderen van groep 1 en 2 op alle basisscholen in Deurne, Helenaveen, Liessel, Neerkant en Vlierden een speciaal Kleuterkerkfeestboekje met kleurpotloden cadeau.

kleuterkerk-10-jaar-kl