100 jaar getrouwd !

6 juni 2017

13 juni 2017 Herdenking trouwdag
Hendrik en Nel Wiegersma-Daniëls

Op dinsdag 13 juni 2017 is het 100 jaar geleden dat de bekende Deurnese dokter-schilder Hendrik Wiegersma in het huwelijk trad met Nel Daniëls. We willen dat moment niet ongemerkt voorbij laten gaan. Die dag om 20.00 uur organiseren wij een bescheiden, maar feestelijke herdenking in de St. Willibrorduskerk, Markt 9 te Deurne.

Organist Bert Augustus zal o.a. de traditionele bruiloftsmarsen ten gehore brengen op het monumentale Smitsorgel. Het enthousiaste koor CANDIDO bezingt de liefde. Muziek wordt afgewisseld met woorden en beelden. De Deurnese kunstenares Nellie Mirer exposeert 9 schilderijen van huwelijksparen. Daarmee geeft zij een aardig beeld van 100 jaar trouwen.

Aan het einde van de bijeenkomst, die ongeveer een uur duurt, heffen we het glas. Fotograaf Mieke Kanters is bereid om paren die dit jaar, 2017, trouwen of een jubileum vieren te fotograferen voor het – voor deze gelegenheid – gesloten drieluik. Waar normaal Christus met de 14 apostelen te zien zijn, zijn nu Henricus en Petronella zichtbaar. Hendrik Wiegersma schilderde hier zichzelf en zijn vrouw.

Het drieluik blijft tot het einde van de maand juni gesloten. Tot die tijd zijn ook de schilderijen van Nellie Mirer te bewonderen tijdens de openstelling van de kerk, elke dag (behalve maandag) tussen 14.00 en 16.00 uur.