Aandacht voor de heilige Cornelius

13 september 2020

Zondag 20 september 2020, St. Willibrorduskerk Deurne, 10.30 uur

Nadat in mei de Corneliusviering bij het kapelletje in Zeilberg niet door zou gaan, was deze door het Corneliusgenootschap uitgesteld tot 20 september 2020. Maar ook nu is het gezien de corona-omstandigheden niet verstandig om in de openlucht samen te komen voor deze viering.

Toch willen het Corneliusgenootschap en de parochie de gedachtenis van de heilige Cornelius niet ongemerkt voorbij laten gaan. In de viering van zondag 20 september 2020 om 10.30 uur in de St. Willibrorduskerk Deurne zal aandacht gegeven worden aan deze heilige, die vanouds aangeroepen werd om bescherming van kinderen, tegen stuipen, jicht en keelziekten. In het verlengde daarvan kunnen we hem ook aanroepen om moed en vertrouwen in deze moeilijke en onzekere tijd van de coronapandemie.

De houder die Pieter Bouwmans maakte bij het 100 jarig jubileum van de Corneliusbedevaart vorig jaar zal ook zondag de relikwie van de heilige Cornelius dragen. En we bidden voor de levende en overleden leden van het Corneliusgenootschap.