Ashley Stapelfeldt (zang) en Martien Maas (piano)

18 juni 2023
Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - zondag 18 juni 2023
16:00 - 17:00

Locatie
St. Willibrorduskerk Deurne

Categorieën


Ashley Stapelfeldt, sopraan, behaalde haar Bachelor of Music, gespecialiseerd in operazang, aan de Universiteit van Kaapstad en heeft al vele succesvolle optredens gehad in Nederland. Momenteel studeert ze voor haar Master aan de Fontys Academy of Music and Performing Arts in Tilburg. Ze begon al op jonge leeftijd met zingen. Haar liefde voor zang en muziektheater zorgde ervoor dat ze na de middelbare school muziek en drama ging studeren. Tijdens een lunchpauzeconcert dat ze bijwoonde, werd Ashley verliefd op het operarepertoire waarvan ze getuige was en besefte ze dat ze de muziek wilde zingen die ze op het podium hoorde en net zo mooi wilde zingen als de sopraanstemmen waarnaar ze luisterde.
Ashley beschrijft zingen als ‘one of the greatest joys’ en ze hoopt op een dag de rollen van “De koningin van de nacht” uit Mozarts Die Zauberflöte en “Mimi” uit Puccini’s La Bohème) te mogen uitvoeren.

 

Martien Maas is pianist, dirigent en muziekpedagoog.
Hij studeerde Klassiek Piano bij Ton Demmers aan het Brabants Conservatorium te Tilburg en volgde diverse masterclasses. Hij behaalde daar diverse diploma’s: Piano Uitvoerend Musicus, Aantekening Begeleiden (correpetitor), Hafa directie en Schoolmuziek. Martien Maas is actief als solo-pianist, als begeleider en als dirigent, van o.a. Koninklijke Harmonie Deurne. Als pianist speelde hij diverse pianoconcerten en trad hij op als begeleider van allerlei artiesten. Hij verzorgde radio- en tv-opnames en maakte cd-opnames met solisten en ensembles. Bovendien wordt hij vaak uitgenodigd als begeleider bij masterclasses en audities. Ook als dirigent heeft Martien Maas ruime ervaring en was hij verbonden aan diverse orkesten in verschillende Europese landen.
Sinds 1997 is hij als docent en correpetitor verbonden aan de Academy of Music and Performing Arts te Tilburg, waar hij sinds 2019 tevens de rol van ‘International Relations Coordinator’ vervult.
In november 2017 heeft Martien Maas een koninklijke onderscheiding ontvangen: hij is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

 

Programma

 1. Over my head – Spiritual – Anoniem
 2. Dove sono I bei momenti Uit: Le Nozze di Figaro – W.A. Mozart (1756 – 1791)
 3. Come scoglio immoto resta Uit: Cosi fan tutte – W.A. Mozart
 4. Or sai chi l’onore Uit: Don Giovanni – W.A. Mozart
 5. Si mi chiamano Mimi – Uit: La Bohéme – G. Puccini (1858-1924)
 6. Donde lieta usci – Uit: La Bohéme – G. Puccini
 7. Tussenspel door Martien Maas
 8. Meine lippen Sie küssen so heiss Uit: Giuditta – Franz Léhar (1870 – 1948)
 9. I Feel Pretty Uit: West Side Story – L. Bernstein (1918 – 1990)
 10. Somewhere over the Rainbow Uit: The Wizard of Ozz – L. Bernstein
 11. Wishing you were somehow here again Uit: The Phantom of the Opera – A.L. Webber
 12. His eye is on the sparrow – Spiritual – Anoniem
 13. He’s got the whole world in his hands – Spiritual, Arrangement van Bonds
 14. Give me Jesus – Spiritual – Arrangement van Hogan
 15. Qongqothwane/The Click Song – Traditioneel
  Zuid-Afrikaans lied, gezongen in isiXhosa – Arrangement van Sitnikova