Concertcyclus: Matthäus-Passion

10 april 2022
Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - zondag 10 april 2022
14:30 - 18:00

Locatie
St. Willibrorduskerk Deurne

Categorieën


Bestel hier uw toegangskaarten

Ook dit jaar zal de Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach klinken in de St. Willibrorduskerk Deurne, ditmaal op Palmzondag 10 april om 14:30 uur. Zoals op Palmzondag in 2019 zal de uitvoering worden verzorgd door het Barok Ensemble Eik en Linde, het Eik en Linde koor en solisten.

Nergens is de jaarlijkse uitvoering van de Matthäus Passion zo uitgegroeid tot een nationale en lokale traditie als in Nederland; elk jaar klinkt in de Passietijd in heel veel kerken en concertzalen de ”Matthäus”. In Deurne klonk in 2019 voor het eerst in de geschiedenis in de St. Willibrorduskerk de Matthäus Passion. Het streven was er ook in Deurne een jaarlijkse traditie van de maken. Echter, de coronapandemie heeft dat verhinderd. Maar dit jaar zal dus opnieuw in de Willibrorduskerk van de Matthäus Passion klinken!

Voor u treden op:

Eik en Linde is een barokensemble dat bestaat uit circa twintig professionele musici die elkaar gevonden hebben in hun liefde voor de barokmuziek en hun streven deze uit te voeren op een manier die zoveel mogelijk recht doet aan de bronnen. Zij spelen op authentieke instrumenten of kopieën daarvan. De partij Soprano in Ripieno zal ook ditmaal worden uitgevoerd door zangers uit Deurne. De solisten zijn: Helena Bickel, sopraan, Merel van Schie, alt, Tigran Matinyan, Evangelist, Jeroen Helder, tenor, Mathijs Mesdag, Christus en Robert Jan Agricola, bas. De algehele leiding is in handen van Henk Verhoef.

Henk Verhoef studeerde orgel in Amsterdam en Parijs. Hij werd prijswinnaar bij verscheidene concoursen, en gaf concerten in de meeste landen van Europa, Brazilië en de VS. Hij is in Amsterdam organist van De Nieuwe Kerk en de Oosterkerk, en organist en beiaardier van de Vrije Universiteit. Voor de Stichting Nederlandse Orgelmonografieën redigeerde hij de monografieën over de Nieuwe Kerk, het Garrels-orgel van Purmerend en het oude orgel van de Utrechtse Nicolaikerk. Hij is adviseur bij restauraties; momenteel onder andere in de Amsterdamse Oude Kerk. Behalve organist en beiaardier is Henk Verhoef ook koordirigent. Hij leidt Camerata Oude Kerk, is docent aan de Nederlandse Beiaardschool te Amersfoort, en stadsbeiaardier van Woerden en Monnickendam. In de laatste stad bespeelt hij de oudste beiaard ter wereld.

Kaarten

Kaarten zijn verkrijgbaar via het Cultuurcentrum Deurne via deze link: KAARTEN BESTELLEN.

Voor wie liever niet digitaal reserveert, wordt verwezen naar het telefoonnummer van het Cultuurcentrum: 0493-383878. De kaartverkoop start op maandag 7 maart 2022 en sluit op donderdag 7 april 2022. Op de dag van de uitvoering zullen resterende kaarten verkrijgbaar zijn bij de ingang van de St. Willibrorduskerk.