Concertcyclus: Origins Duo (piano en fluit)

21 april 2024
Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - zondag 21 april 2024
16:00 - 17:00

Locatie
St. Willibrorduskerk Deurne

Categorieën


Het Origins Duo is een piano- en fluitduo gevormd door Lisa Maria Blanco (piano) en Claudia Veloso (fluit), beide Cubaanse muzikanten die momenteel in Nederland wonen en hun masteropleiding volgen aan CODARTS en Fontys Academy.

Dit dynamische duo heeft een veelzijdige muzikale aanpak en omarmt een breed scala aan stijlen, componisten, emoties en energieën op het podium. Op zoek naar een nieuwe en frisse uitvoering en het verbinden van muziek uit Cuba met die van de rest van de wereld, zorgen ze ervoor dat elk lid van het publiek tijdens hun concerten kan genieten van zijn favoriete muziekstijl. Flexibiliteit is een belangrijke kracht van het duo, omdat ze regelmatig samenwerken met gastartiesten, experimenteren met nieuw repertoire en combinaties maken met andere kunstuitingen om een onvergetelijke performance-ervaring te creëren.

 

Het Origins Duo heeft voor Deurne een prachtige speellijst samengesteld waarin het muziek uit thuisland Cuba combineert met muziek geschreven door Europese componisten. Het hoofdthema voor dit concert is “La Habanera”, dat beide continenten in muziek verbindt. Dit universele muziekgenre is ontstaan in Cuba in de eerste helft van de 19e eeuw; het is een langzame dans, zangerig, met een zeer nauwkeurig ritme. Veel gerenommeerde componisten uit alle tijden zoals Maurice Ravel, Claude Debussy en George Bizet hebben habanera’s geschreven, waarmee het grote universele bereik van het genre wordt aangetoond. Zoals u misschien weet is La Habana niet alleen de hoofdstad van Cuba, maar ook een van de mooiste steden van het land, vol kleuren en overal muziek, waarnaar u tijdens dit concert ook kunt luisteren.