Concertcyclus: saxofoon

19 december 2021
Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - zondag 19 december 2021
16:00 - 17:00

Locatie
St. Willibrorduskerk Deurne

Categorieën


“Inbetween” door [uʌn]duo op saxofoon

Voor dit concert gelden coronaregels. Voor toegang tot de kerk is een geldige QR-code met identiteitsbewijs noodzakelijk. Bij binnenkomst en uitgaan wordt van u verwacht dat u een mondmasker draagt. Het is in de kerk goed mogelijk om 1,5 meter afstand van elkaar te houden.

De entree is vrij. Na afloop kunt u uw vrijwillige bijdrage (met een richtbedrag van € 5,=) doneren in de mandjes bij de uitgang. Pinnen is mogelijk.

[uʌn] duo

Het [uʌn] duo is een jong en ambitieus saxofoon duo dat in 2021 is opgericht. Afkomstig uit twee verschillende landen zijn Nuno Silva (Portugal) en Hannah Koob (Duitsland) allebei door hun passie voor de muziek de afgelopen jaren naar Nederland verhuisd om hun studie te volgen en actief deel te nemen aan de Nederlandse klassieke muziekscene. Onlangs hebben zij besloten om hun krachten te bundelen bij het onderdeel kamermuziek. Hun verschillende muzikale en culturele achtergronden bieden hun een grenzeloos spectrum aan mogelijkheden en ideeën.

Het [uʌn] duo ontstond tijdens deze pandemische golf. De mogelijkheid om hun werk te presenteren was er helaas bijna niet. Maar nu is er eindelijk weer gelegenheid om hun project te kunnen lanceren. Voor dit project werd een concert voorbereid met een divers en hedendaags 20ste eeuws programma gaande van Poulenc tot Rossé, dat alle mogelijkheden toont die deze saxofoon-duosetting kan hebben. Tenslotte is hun wens eenvoudig: samenkomen om geweldige muziek te spelen en samen met hun publiek doordringen in de diepste werelden van muziek.

Musici

De Portugeese saxofonist Nuno Silva is afgestudeerd saxofonist in de Master of Music aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten (NL) en Docent Muziek aan de Universiteit van Aveiro (PT) in Portugal. Momenteel geeft hij privéles in Nuno Silva-saxofoon studio, waarbij hij zowel muzikale als pedagogische activiteiten ontwikkelt tussen Portugal en Nederland, waar hij gevestigd is.

Voor de Duitse saxofoniste Hannah Koob is het spelen van nieuwe muziek één van de belangrijkste verantwoordelijkheden voor de toekomst van de klassieke saxofoon. Net zo belangrijk als het spelen van nieuwe muziek is voor haar het maken van kamermuziek. Hannah is onder andere de tenorsaxofoniste in het BRON saxofoonkwartet en speelt regelmatig met symfonie- en strijkorkesten.

Programma

1. Ximix, F. Rossé (1945)

2. Sonata pour deux clarinettes, F. Poulenc (1899-1963)

3. Sechs Duette für Flöte II, G.P. Telemann (1681-1767)
– Vivace
– Moderato
– Allegro

4. Konzertstück für Zwei Altsaxophone, P. Hindemith (1895-1963)

5. Sechs Duette für Flöte VI, G.P. Telemann (1681-1767)
– Presto
– Allegretto
– Vivace

6. Anemoi Suite, S. Baéz (1982)