De ladder van de kloosterlingen

1 november 2021
Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - maandag 01 november 2021
20:00 - 21:30

Locatie
Het Zonnelied

Categorieën


De spiritualiteit van de lectio divina
lezing door Jos de Heer

De twaalfde-eeuwse kartuizer monnik Guigo II schetst in zijn geschrift ‘De ladder van de kloosterlingen’ (Scala Claustralium) een weg naar vereniging met God. Jos de Heer biedt een nieuwe vertaling van dit geschrift, dat hij voorziet van uitleg. Hij confronteert deze spiritualiteit en levenswijze met die van onze tijd in een persoonlijk getinte zoektocht. Ook geeft hij praktische aanwijzingen voor de meditatieve lezing.

Jos de Heer is emeritus predikant en was jarenlang voorzitter van Vacare, PKN-platform voor meditatief leven. Bij de Academie PKN geeft Jos de cursus ‘Begeleiding Meditatie’

Aanmelden verplicht

De geplande avonden gaan zeker door. Als de regels verhinderen om lijfelijk aanwezig te zijn, zullen de activiteiten via zoom of via stream digitaal worden aangeboden op de geplande avonden. Aanmelden is verplicht. Dit kan via email bij Wilma Docters van Leeuwen of Harm van Helsdingen. Geef naam, adres en woonplaats door van alle personen die u opgeeft, met hun emailadres en telefoonnummer, zodat wij indien nodig contact kunnen opnemen. Per activiteit vragen we een vrijwillige bijdrage met als richtbedrag: €5,= pp. Graag tot ziens!