De stilte en de storm

19 april 2022
Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - dinsdag 19 april 2022
20:00 - 21:30

Locatie
St. Willibrorduskerk Deurne

Categorieën


4 en 5 mei sinds 1945
lezing door Ilse Raaijmakers
in de St. Willibrorduskerk Deurne

Op 4 en 5 mei voelen Nederlanders zich met elkaar verbonden, meer dan op andere nationale momenten. Maar waarom is er dan toch bijna ieder jaar discussie rond deze dagen? Ilse Raaijmakers (1984) schreef een boek over de geschiedenis van 4 en 5 mei: De stilte en de storm. Elke generatie heeft eigen antwoorden op de vragen wat, wie en hoe we herdenken. Tijdens haar lezing zal Ilse ingaan op deze geschiedenis en specifiek de christelijke elementen binnen de 4 mei traditie. Ook staat ze stil bij de vraag wat herdenken vandaag de dag nog betekent voor diverse groepen betrokkenen, o.a. jongeren, ouderen en vluchtelingen.

Dr. Ilse Raaijmakers (1984) werkt bij ARQ Kenniscentrum Oorlog, Vervolging en Geweld. Zij studeerde Geschiedenis, Europese Studies en Duitse Taal en Cultuur en promoveerde in 2014 op de herdenkingscultuur in Nederland.

Aanmelden

Aanmelden is gewenst. Dan weten we hoeveel koffie en thee we mogen zetten. Aanmelden kan door een email te sturen naar Wilma Docters van Leeuwen: wj@doctersvl.nl  Per activiteit vragen we een vrijwillige bijdrage met als richtbedrag: €5,= pp. Graag tot ziens!