De stilte en de storm

19 april 2022
Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - dinsdag 19 april 2022
20:00 - 21:30

Locatie
Het Zonnelied

Categorieën


4 en 5 mei sinds 1945
lezing door Ilse Raaijmakers

Op 4 en 5 mei voelen Nederlanders zich met elkaar verbonden, meer dan op andere nationale momenten. Maar waarom is er dan toch bijna ieder jaar discussie rond deze dagen? Ilse Raaijmakers (1984) schreef een boek over de geschiedenis van 4 en 5 mei: De stilte en de storm. Elke generatie heeft eigen antwoorden op de vragen wat, wie en hoe we herdenken. Tijdens haar lezing zal Ilse ingaan op deze geschiedenis en specifiek de christelijke elementen binnen de 4 mei traditie. Ook staat ze stil bij de vraag wat herdenken vandaag de dag nog betekent voor diverse groepen betrokkenen, o.a. jongeren, ouderen en vluchtelingen.

Dr. Ilse Raaijmakers (1984) werkt bij ARQ Kenniscentrum Oorlog, Vervolging en Geweld. Zij studeerde Geschiedenis, Europese Studies en Duitse Taal en Cultuur en promoveerde in 2014 op de herdenkingscultuur in Nederland.

Aanmelden verplicht

De geplande avonden gaan zeker door. Als de regels verhinderen om lijfelijk aanwezig te zijn, zullen de activiteiten via zoom of via stream digitaal worden aangeboden op de geplande avonden. Aanmelden is verplicht. Dit kan via email bij Wilma Docters van Leeuwen of Harm van Helsdingen. Geef naam, adres en woonplaats door van alle personen die u opgeeft, met hun emailadres en telefoonnummer, zodat wij indien nodig contact kunnen opnemen. Per activiteit vragen we een vrijwillige bijdrage met als richtbedrag: €5,= pp. Graag tot ziens!