Liederen “Von ewiger Liebe”

26 september 2021
Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - zondag 26 september 2021
16:00 - 17:00

Locatie
St. Willibrorduskerk Deurne

Categorieën


In samenwerking met de Acadamy of Music and Performing Arts (AMPA, Tilburg) verzorgen Sabine Pendry (sopraan) en Elisabeth Alders (Mezzosopraan) een liederenprogramma. Ze worden begeleid op onze nieuwe Bechstein concertvleugel door Greet Steeman.

Het concert is vrij toegankelijk met na afloop een collecte om de cyclus mogelijk te blijven maken. Pinnen is mogelijk.

Programma:

Sequenza III – Berio (Sabine)
Von ewiger Liebe (opus 43 no. 1) – Brahms (Elisabeth)
Die Mainacht (opus 43 no.2) – Brahms (Elisabeth)
Stizzoso, mio stizzoso en Ogni pena più spietata – Pergolesi (Sabine)
Da quel ferro che ha svenato – Vivaldi (Sabine)
Non t’accostare all’urna – Verdi (Elisabeth)
Deh tu! Bell’anima, Aria van Romeo uit Montecchi e Capuletti – Bellini (Elisabeth)
Che Faro Senza Euridice, aria van Orfeo uit Orfeo ed Euridice – Gluck (Elisabeth)
Chacun le sait, aria van Marie uit La fille du Régiment – Donizetti (Sabine)
Solveig’s song uit de Peer Gynt suite – Grieg (Sabine)
Una voce poco fa, aria van Rosina uit Il Barbieri di Sévilla – Rossini (Elisabeth)

Voor u treden op:

Sabine Pendry, sopraan, begon haar muzikale opleiding tijdens het afronden van een bachelor in antropologie, sociologie en muziekwetenschap aan het University College Roosevelt (Middelburg). Na haar afstuderen verlegde ze haar focus van wetenschappelijke studie naar performance en begon ze een opleiding tot klassiek zangeres aan de Fontys Academy of Music and Performing Arts. Tegelijkertijd deed ze ervaring op als acteur in verschillende film- en theaterprojecten. Tijdens haar studie heeft ze gewerkt om haar theatrale intuitie te combineren met een goede zangtechniek, met het idee om een zangeres te worden die in staat is tot frisse en unieke uitvoeringen. Sabine heeft een lyrische sopraanstem en is vooral geïnteresseerd in barokmuziek en hedendaagse/experimentele muziek. Dit jaar hoopt ze haar zang verder te ontwikkelen bij AMPA, terwijl ze haar interesse in niet-klassieke vocale technieken, compositie en improvisatie uitbouwt.

Elisabeth Alders, mezzosopraan, begon haar opleiding op achtjarige leeftijd met piano en ensemble. Later studeerde ze af aan de Luca School of Arts en het Lemmensinstituut (Vlaanderen) met een master in muziekeducatie en koordirectie bij Kurt Bikkembergs. Tijdens haar studie aan het Lemmensinstituut ontwikkelde ze haar koorzang in diverse professionele koren zoals Capella Di Voce en Octopus Chamber Choir. Ze kan ze haar brede muziekkennis en professionele ervaring als koordirigent toepassen op haar professionele zangambities, waardoor ze een unieke artistieke kijk heeft op solo- en ensemblezang. Met het oog op een carrière als professionele zangeres probeert ze momenteel haar technische zangvaardigheden verder te verbeteren door een master zang te volgen aan de Fontys Academy of Music and Performing Arts. Elisabeth beschikt over een lyrische mezzostem en haar interesse gaat uit naar romantische liedcomponisten en operarepertoire. Daarnaast is ze lector bij Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen en assistent-dirigent bij het kinderkoor Opera Ballet Vlaanderen.

Greet Steeman, pianiste, begon haar pianostudies aan de muziekacademie te Zaventem. Ze vervolgde haar studie aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel in de klas van Jan Michiels waar ze het Masterdiploma behaalde. Aan het KCB volgde ze een specialisatiejaar kamermuziek en liedbegeleiding bij Inge Spinette en daarnaast een postgraduaat opleiding Cultuurmanagement aan het UFSIA te Antwerpen. Greet genoot een opleiding ‘piano accompaniment’ aan de Guildhall School for Music and Drama te Londen waar ze les kreeg van o.a. Graham Johnson, Iain Burnside, Robin Bowman en Eugene Asti. Daarna specialiseerde ze zich verder in het liedrepertoire bij o.a. Helmut Deutsch, Rudolf Janssen, e.a. Ze werkte als pianobegeleider voor danslessen bij P.A.R.T.S, was repetitor & coach voor verscheidene producties bij Fabuleus (Candide), Musical van Vlaanderen (Oliver, Fiddler on the roof,…) en het Belgian National Orchestra (L’ Enfant et les Sortilèges). Greet werkt als freelance begeleider, speelt voor tal van provinciale en nationale wedstrijden en speelt op regelmatige basis met de Koninklijke Muziekkapel der Gidsen.
Momenteel is ze pianobegeleider aan de muziekacademie van Anderlecht en docent aan de AP Hogeschool. Greet is moeder van twee geweldige kinderen en voelt zich geroepen om haar muzikaal enthousiasme te delen.