Orgelconcert

11 september 2021
Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - zaterdag 11 september 2021
16:00 - 17:00

Locatie
St. Willibrorduskerk Deurne

Categorieën


Door de deelnemers aan het Orgelpracticum Deurne o.l.v. Bert Augustus

Deurne bestaat dit jaar 1300 jaar. Niet slechts van belang voor Noord-Brabant maar voor heel Nederland! Dit jaar is het ook 400 jaar geleden dat een van Nederlands belangrijkste componisten, Jan Pieterszoon Sweelinck, overleed. Sweelinck werkte in Amsterdam en was en tijdens zijn leven van groot belang, juist ook tot ver in Europa. Mede doordat tal van jonge Duitse musici naar de Amsterdamse meester trokken oefende Sweelinck grote invloed uit op de ontwikkeling van de orgel- en klavecimbelmuziek, met name in noordelijk Duitsland.

Voor de leden van het orgelpracticum waren het voldoende redenen dit jaar voor hun bespeling op de Nationale Orgeldag te kiezen uit Nederlandse muziek voor orgel. Muziek van Sweelinck, van hedendaagse Nederlandse componisten en uit de eeuwen daartussen.

Voor u treden op:

Bert Augustus (1952) woont in Deurne en is campanoloog bij Koninklijke Eijsbouts. Hij is titularis van het Smits-orgel in Sint-Oedenrode en beheerder van het Deurnese Smitsorgel.

Harry Bootsma (1958) woont in Deurne en was docent klassieke talen aan het Willibrord Gymnasium. Hij is al vele jaren actief als dirigent, koorzanger en organist. Hij volgde orgellessen bij Jacques van den Dool en Jan van de Laar.

Tilly Claessens (1951) woont in Deurne en heeft gewerkt in het onderwijs. Zij heeft orgelles gehad van Sylvia Berghs en begeleidt verschillende koren op orgel en piano. Ook zingt zij in een koor.

Paula van Diesen (1940) heeft gewerkt als dirigent en organist. Zij heeft les gehad van Klaas Stok, Cor Ardesch en Wilbert Berendsen.

Hans Latour (1953) woont in ‘s-Hertogenbosch. Zijn favoriete kerk daar is de Sint Cathrien of Kruiskerk, waar hij regelmatig speelt en les heeft op het prachtige Vollebregt orgel (1851). Hij volgt lessen bij Véronique van den Engh.

Jan Peters (1956) woont in Deurne en is werkzaam als chemisch analist. Hij volgt orgellessen bij Jan van de Laar. Hij begeleidt koren in Ommel en Ysselsteyn.

Marinus de Pooter (1962) woont in Deurne en is management consultant. Hij volgt orgellessen bij Tommy van Doorn en was gedurende jaren voorzitter van de Concert-cyclus St. Willibrorduskerk.