Een beetje licht ? Bestel een huispaaskaars !

11 januari 2021

Van het ene lichtfeest gaan we naar het andere. De Kersttijd is voorbij. Op 17 februari 2021 begint alweer de Veertigdagentijd en gaan we op weg naar Pasen, dat we op zaterdag 3 april inluiden met de Paaswake. Licht kunnen we wel gebruiken in deze tijd.

Huispaaskaars

Daarom geven wij u de gelegenheid om uw eigen huispaaskaars te bestellen, een miniversie van de Paaskaars in de kerk. We hebben gekozen voor een afbeelding van de feniks. Al door de vroege christenen werd de feniks beschouwd als symbool van de verrijzenis en de overwinning op de dood. Het mythologische verhaal waarbij de feniks verbrandt en na drie dagen uit zijn eigen as verrijst, heeft veel overeenkomsten met de opstanding van Christus. In onze tijd van zware beperkingen in ons maatschappelijk leven mag deze Paaskaars ook een teken van hoop en vertrouwen zijn, dat ook ons leven langzaamaan weer beter en vrijer zal worden.

Bestellen

U kunt de huispaaskaars tot en met 7 maart 2021 bestellen via het FORMULIER HUISPAASKAARS of door te bellen naar het Parochiecentrum: 0493-312486 (ma t/m vrij tussen 9.00 en 12.00 uur).

U kunt kiezen uit twee maten: 20 cm of 30 cm hoog.

De bestelling is pas definitief nadat u betaald heeft. Dat kan door het bedrag over te maken op bankrekeningnr. NL12 RABO 0110 8052 67 t.n.v. RK Parochie H Willibrord Deurne onder vermelding van “Huispaaskaars” en uw naam. U kunt het bedrag ook afgeven bij het Parochiecentrum Visser 2.

In de week voor Pasen kunt u uw huispaaskaars dan afhalen in het Parochiecentrum. Voor Helenaveen, Liessel, Neerkant en Vlierden zorgen we voor een afhaalplek in het dorp zelf.