Boekje ‘Reflectie’ te koop

20 juli 2016

Aansluitend aan de viering van zondag 24 juli 2016 werd het boekje ‘Reflectie’ bij de gelijknamige tentoonstelling gepresenteerd. Het eerste exemplaar was voor Catrien Elfrink, die ook vereeuwigd staat op een van de schilderijen. Ruim 150 boekjes zijn inmiddels al verkocht.

Het boekje is nog te koop voor € 4,95:

  • tijdens de openstelling van de kerk (dinsdag t/m zondag tussen 14.00 en 16.00 uur),
  • bij Boekhandel Berkers, Stationsstraat 42, Deurne,
  • in het Parochiecentrum (maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 12.00 uur)
  • en bij Museum De Wieger (woensdag t/m zondag tussen 12.00 en 17.00 uur).

expositie 4

Sinds de opening van de expositie Reflectie in de St. Willibrorduskerk Deurne hebben veel mensen de tentoonstelling bezocht, sommigen zelfs meerdere keren. Steeds kwam de vraag of er wellicht een boekje was met de teksten en foto’s van de werken.

Om aan die behoefte tegemoet te komen is daarom het boekje ‘Reflectie’ samengesteld. Dit bevat naast de bronteksten en foto’s van de werken van Wiegersma ook beelden van het werk van alle twintig hedendaagse kunstenaars en hun verhaal. Het geheel wordt gelardeerd met de gedichten die de werken verbinden. Alle teksten zijn van de hand van pastoor Paul Janssen en Wilma Koolen-Hermkens. “Wij waren blij verrast met de grote belangstelling voor de expositie en met de vele vragen naar de teksten”, zo zei Paul Janssen, “daarom hebben we besloten om beelden en teksten te bundelen, en dat was toch nog een hele klus. Het boekje telt 44 pagina’s en we vinden dat het er prachtig uitziet. Om het laagdrempelig te houden, zal het straks tegen kostprijs worden aangeboden.”

 

expositie Reflectie boekje