Cecilia

22 november 2016

Eind november vieren de koren hun Ceciliafeest.

Op zondag 27 november 2016 werden vijf jubilarissen van het dameskerkkoor en het herenkerkkoor in Vlierden in het zonnetje gezet. Na de feestelijke viering van 9.30 uur werd het Ceciliafeest voortgezet in de pastorie. Bestuurslid Mart van Dijk sprak de jubilarissen toen en pastor Piet Schellens reikte de bijbehorende onderscheidingen uit. Alt Anneke Vermeulen-van Deursen is 25 jaar lid van het dameskoor, de sopranen Annie Weemen-Vriens, Ria Weemen-Peeters en alt Marietje van Horne-Sneijders zijn vijftig jaar lid van het dameskoor. Tenor Gerard van den Heuvel is 40 jaar lid van het herenkoor, waarvan 10 jaar dirigent van beide koren. Na een hapje en een drankje werd de gezellige bijeenkomst rond 13.00 uur afgesloten.

Op vrijdag 25 november 2016 kwamen de leden van het RK Kerkkoor in Helenaveen bijeen voor de viering van het jaarlijkse Ceciliafeest. Corry Lagarde (50 jaar lid) en Elly Michiels (25 jaar lid) werden gehuldigd. Beiden leveren al vanaf hun dertiende een bijdrage aan het koor. Corry Lagarde-van Horen kreeg uit handen van pastoor Van Eerd de gouden medaille van de Gregoriusvereniging opgespeld en de daarbij behorende oorkonde uitgereikt. Elly Michiels-Fleuren volgde vanaf de basisschool de opleiding tot organist en bespeelt vanaf haar zeventiende jaar het orgel in de kerk en op de repetities van het koor. Voor haar inzet werd zij geëerd met een zilveren medaille en ontving zij de oorkonde die bij het 25-jarig lidmaatschap hoort.

cecilia-helenaveenkerkkoor

Kerkkoor St. Jozef zong op zaterdag 19 november 2016 een feestelijke mis. Zondags was er een gezellige feestmiddag in het Gerardushuis. Nelly Claassen-van de Mortel werd gehuldigd omdat zij 25 jaar lid is van het koor. Nadat pastoor Paul Janssen haar de zilveren medaille en oorkonde had overhandigd zong het koor een mooi feestlied.

cecilia-nellyclaassen

Zondag 20 november 2016 zong Kerkkoor Sint Willibrordus de “Deutsche Messe” met een toepasselijk Cecilialied. Werden op het einde van de viering de twee jubilarissen al even naar voren gehaald, ’s middags tijdens het Ceciliafeest werden zij nog een uitgebreid gehuldigd. Harry van Mullekom is zestig jaar koorlid. Hij kreeg het jaarinsigne in goud, een oorkonde en een Gregoriuskaars. Van Mullekom zingt sinds zeventien jaar bij het koor, voor die tijd was hij lid van een koor in Griendtsveen. Dinie van den Eijnden-Lammers zingt sinds 12,5 jaar sopraan. Zij kreeg uit handen van de voorzitter de eretekenen in brons met een oorkonde van de Gregoriusvereniging.

cecilia-kk-willibrordus