Aanmelden vieringen

26 juni 2020

De kerken zijn weer open !

Het was weer fijn mensen te ontvangen in de kerken, ook al was het anders dan anders. Er waren veel minder kerkgangers dan voor de coronacrisis. Veel mensen kijken nog even de kat uit de boom, vermoeden we. De koren kunnen nog niet zingen, het communiceren gaat anders. Maar: de kerken zijn weer open !

Ook komende weken moeten we rekening houden met de mogelijkheden en beperkingen per locatie en ook met de richtlijnen van overheid en bisdom. Wat betekent dit:

Afstand houden

Een van de belangrijkste coronamaatregelen is: afstand houden. De 1,5 meter regel geldt ook in de kerk: bij het binnenkomen, bij de zitplaatsen, bij de communie en bij het naar buiten gaan.

Wel of niet aanmelden

In de meeste kerken is er voldoende ruimte voor de mensen die er doorgaans komen:

Helenaveen: het is niet nodig om u vooraf aan te melden.

Liessel: het is niet nodig om u vooraf aan te melden.

Neerkant: het is niet nodig om u vooraf aan te melden.

Vlierden: het is niet nodig om u vooraf aan te melden.

In de kerken van Deurne is de ruimte beperkt. Laat daarom van te voren weten dat u komt. Dat is echt nodig en voorkomt teleurstellingen.

Deurne, St. Jozefkerk: het is wel nodig om u vooraf aan te melden

Deurne, St. Willibrorduskerk: het is wel nodig om u vooraf aan te melden.

Aanmelden kan steeds in de week vóór de viering van maandag t/m donderdag via de website of door het Parochiecentrum (0493-312486) te bellen.

Aanmelden:
Klik hier om naar de pagina Formulieren te gaan.
Kies uw viering.
Vul het formulier in.

Het is niet mogelijk om uw aanmelding te mailen of iemand hierover aan te spreken. Aanmelden kan, ook niet door de pastoor te bellen. Alleen via de website en het Parochiecentrum. Dat heeft te maken met de teller die in het formulier op de website zit. Als het maximum aantal kerkgangers bereikt is, dan stopt het aanmelden. Zo voorkomen we dat er dubbel gepland wordt en dat we alsnog mensen moeten teleurstellen. U krijgt geen bevestiging van uw aanmelding. U kunt na aanmelding gewoon naar de kerk komen.

Gezondheid

Het is voor iedereen spannend hoe de vieringen zullen gaan verlopen. We willen u een prettige viering aanbieden, en één waarbij wij allemaal gezond blijven. Omdat we het beste met u voor hebben, ontkomen we niet aan enkele regels.

Hoesten, niezen, koorts

Voelt u zich grieperig, stel uw bezoek dan nog even uit. De viering in de St. Willibrorduskerk Deurne blijft te volgen via Kerkdienstgemist.nl. Ook bij een broze gezondheid kan het verstandig zijn nog even thuis te blijven.

Kom op tijd

Kom een beetje op tijd, omdat er wat extra voorbereiding nodig is in de kerk, zoals de handen ontsmetten en een plaatsje zoeken.

Vragen

In de kerken zelf zijn vrijwilligers waar u alles aan kunt vragen. Zij helpen u zo goed mogelijk, en leggen graag onze richtlijnen uit.

Nog niet zingen

Samen zingen kan helaas niet even niet. Maar er zal wel muziek zijn.
We vragen u rekening te houden met elkaar en te letten op de afstand van 1,5 meter tussen elkaar.

Fijne viering toegewenst!

De koffie na afloop houdt u nog even te goed tot een later moment.

We maken er samen het beste van !