Wel of niet aanmelden voor de vieringen ?

13 juli 2020

Inmiddels zijn de kerken twee weekenden open geweest. De vieringen waren niet druk bezocht, maar het was wel fijn om weer mensen in de kerk te ontvangen. Voor een aantal mensen is aanmelden voor de vieringen geen probleem. Zij weten de weg naar de website gemakkelijk te vinden, of bellen naar het Parochiecentrum. Sommige zijn heel beslist: zolang ik me moet aanmelden kom ik niet. Anderen zijn nog huiverig om naar de kerk te komen.

Het huidige protocol van de bisschoppen (opgesteld in overleg met de overheid) geeft wat meer ruimte. Wanneer er minder dan 100 mensen naar een viering komen is het niet nodig om aan te melden. Wel moet bij de ingang bijgehouden worden hoeveel mensen er zijn. Als er meer dan 100 mensen komen is het wel nodig om een naamlijst bij te houden en te werken met aanmelding vooraf.

Op dit moment halen we in geen van onze kerken het aantal van honderd. We zitten er nog ver onder. Dat is de reden dat in Helenaveen, Liessel, Neerkant en Vlierden aanmelden niet nodig is.

Voor de St. Jozefkerk en de St. Willibrorduskerk in Deurne blijven we voorlopig wel werken met aanmelding. Maar… het is niet verplicht. We adviseren u wel, u aan te melden. Dan rekenen wij op u en is er een zitplaats beschikbaar. Komt u zonder u aan te melden, dan bent u van harte welkom. Maar als het aantal van 100 bezoekers bereikt is kunnen we niemand meer toelaten. Dat is dus een (op dit moment klein) risico.

Maar nogmaals: aanmelden wordt in Deurne geadviseerd. Het is ook praktisch voor onze kosters. Die weten dan hoeveel hosties zij moeten klaarleggen.

Aanmelden kan steeds in de week vóór de viering van maandag t/m donderdag via de website. Als dit niet lukt kunt u het Parochiecentrum (0493-312486) bellen.

Aanmelden:
Klik hier om naar de pagina Formulieren te gaan.
Kies uw viering.
Vul het formulier in.

U krijgt geen bevestiging van uw aanmelding. U kunt na aanmelding gewoon naar de kerk komen. welkom!

Richtlijnen

Ook komende weken moeten we rekening houden met de mogelijkheden en beperkingen per locatie en ook met de richtlijnen van overheid en bisdom. Die zijn bedoeld om te waken over uw gezondheid en de onze.

Afstand houden

Een van de belangrijkste coronamaatregelen is: afstand houden. De 1,5 meter regel geldt ook in de kerk: bij het binnenkomen, bij de zitplaatsen, bij de communie en bij het naar buiten gaan.

Hoesten, niezen, koorts

Voelt u zich verkouden of grieperig, stel uw bezoek dan nog even uit. De viering in de St. Willibrorduskerk Deurne blijft te volgen via Kerkdienstgemist.nl. Ook bij een broze gezondheid kan het verstandig zijn nog even thuis te blijven.

Kom op tijd

Kom een beetje op tijd, omdat er wat extra voorbereiding nodig is in de kerk, zoals de handen ontsmetten en een plaatsje zoeken.

Vragen

In de kerken zelf zijn vrijwilligers waar u alles aan kunt vragen. Zij helpen u zo goed mogelijk, en leggen graag onze richtlijnen uit.

Nog niet zingen

Samen zingen kan helaas niet even niet. Maar er zal wel muziek zijn.

Fijne viering toegewenst!

We maken er samen het beste van !