Dodenherdenking in aangepaste vorm

28 april 2020

Maandag 4 mei 2020 is het Dodenherdenking. Deurne viert dat dit jaar in aangepaste vorm. Dit jaar is er geen gelegenheid om de herdenking op locatie bij te wonen en is er ook geen samenkomst na afloop. De bijeenkomst is wel thuis te volgen via de KERKDIENSTGEMIST.NL.

Om 19.40 uur start de streaming kerkdienst met orgelmuziek van Bert Augustus. Daarna is er een toespraak van burgemeester Mak, gevolgd door de Last Post, geblazen door Jerom Coppus. Om 20.00 uur is er twee minuten stilte.

Na de twee minuten stilte, speelt Bert Augustus een tweetal coupletten van het Wilhelmus. Daarna spreken dominee Rebel en pastoor Janssen een overweging en gebed uit en zal Jeroen Vrijnsen een gedicht voordragen. Een wandeling naar het monument volgt, waar de kranslegging plaats vindt door burgemeester Mak. Jeroen Vrijnsen legt bloemen namens alle jeugd.

Zo hopen we toch recht te doen aan de herdenking van hen die tijdens de Tweede Wereldoorlog en bij oorlogshandelingen overal ter wereld nadien zijn gestorven.