Een rustige start

18 december 2014

1 januari 2015 is het begin van de fusie van de parochies van Groot-Deurne. Uiteraard willen we aandacht besteden aan dit historische moment. In de loop van 2015 zullen we daarvoor een aantal activiteiten organiseren, met een rustige start op 1 januari 2015. In de vijf oude parochies zal er dan om 10.30 uur een viering zijn waarin Gods zegen wordt gevraagd over het samenwerkingsproces dat nu bekrachtigd wordt.

Voorafgaand zal pastoor Paul Janssen om 10.00 uur in de St. Willibrorduskerk a/d Markt te Deurne een delegatie van elke parochie ontvangen. Voor elke kerk wordt een kaars gezegend. Die wordt naar de verschillende kerken meegegeven om daar in de gemeenschappen te branden.

Tijdens de vieringen van 10.30 uur in Helenaveen, Liessel, Neerkant en Vlierden zal wat zand uit die plaatsen gezegend worden. Dit zand wordt op zondag 4 januari in de viering van 11.00 uur in de St. Willibrorduskerk a/d Markt aangeboden en toegevoegd aan het zand dat sinds 2007, bij de fusie van de vijf Deurnese parochies, in de herdersstaf van de parochie wordt bewaard. Die herdersstaf zal dan weer een rol spelen bij de installatie van pastoor Paul Janssen als pastoor van de nieuwe parochie op een nog nader te bepalen tijdstip.

U bent van harte uitgenodigd op donderdag 1 januari 2015 om 10.30 uur in de St. Willibrorduskerk Deurne, Helenaveen, Liessel, Neerkant of Vlierden en op zondag 4 januari 2015 om 11.00 uur in de St. Willibrorduskerk in Deurne.