Heiligendans in St. Jozefkerk

21 september 2017

Het begon met de wens om het prachtige, oude Mariabeeld weer terug te hangen op haar oude plek. Maar als je dat doet, moet ook het even grote St. Jozefbeeld (afkomstig uit de voormalige meisjesschool) naar voren. Het andere kan dan op de plek van de heilige Cunera, die dan terug kan naar haar de Mariakapel die oorspronkelijk door pastoor Van Abeelen als Cunerakapel was gedacht.

En waar het oude Mariabeeld hing is het toch wel fijn dat daar ook weer een Mariabeeld komt. Mensen zijn immers gewend om er kaarsjes aan te steken. Wat te doen met de ‘nieuwerwetse’ Maria die tot nu toe vooraan hing?

Bij de koffie enkele weken geleden konden de kerkbezoekers meedenken. Deze week vielen alle puzzelstukjes op hun plek. Een enthousiaste club vrijwilligers schilderde, schoof en sjouwde. Ik ben benieuwd naar de reacties. Op de foto’s alvast een voorproefje.

Leuke bijkomstigheid: we weten nu ook wie de moderne Maria gemaakt heeft. Het was niet Omer Gielliet, maar H. Haegens uit Gemert, die het beeld op 15 oktober 1988 af had.