Kerkproeverij – back to church

4 september 2017

Zaterdag 9 en zondag 10 september 2017

‘Kerkproeverij’ is een uitnodiging om (opnieuw) te laten proeven hoe waardevol de kerk is. Dit is een initiatief waarbij u familie, buren en of bekenden uitnodigt om (weer) een keer mee te gaan naar de kerk om zo hun kennismaking met de kerk te hernieuwen of voor de eerste keer een ervaring in een kerk op te doen.

Smaak

Een van de eerste communicanten zei ooit toen die de hostie mocht proeven: “Dat smaakt nergens naar!” Inderdaad geen sterrenmaaltijd in de kerk, maar het meest eenvoudige brood dat je kunt bedenken. Bij de communie gaat het dan ook niet om de smaak van het brood, maar om de smaak van het delen. Jezus brak het brood en deelde het rond. Dat doen we nu nog steeds in de kerk.

In het weekend van 9 en 10 september sluiten we aan bij de “Kerkproeverij”. Wij vragen alle kerkgangers om iemand in hun omgeving uit te nodigen om mee te gaan naar een viering. En ook zo bent u van harte welkom. Is er iets speciaals te doen? Nee, juist niet. We laten gewoon zien wat voor rijkdom we altijd al in huis hebben aan prachtige gebouwen, stilte, mooie koorzang, fijne samenzang, inspirerende woorden, gebeden en gebaren. Laat u verrassen! Welkom!

Onze vieringen:

zaterdag 9 september 2017
15.00 uur, Willibrorduskapel Visser 2 Deurne
19.00 uur, St. Jozefkerk Deurne
19.00 uur, St. Willibrorduskerk Neerkant

zondag 10 september 2017
9.00 uur, St. Willibrorduskerk Helenaveen
9.30 uur, St. Willibrorduskerk Vlierden
10.30 uur, St. Willibrorduskerk Deurne
10.30 uur, St. Willibrorduskerk Liessel

Meer informatie

22 Kerkgenoot­schappen in Nederland doen met steun van de EO en KRO-NCRV mee aan de “Kerkproeverij”, een initiatief dat oorspronkelijk uit Groot-Brittanië komt, waar het de naam draagt “Back to church”. ‘Zie ook: www.kerkproeverij.nl.