Kerst in de Hei

14 december 2020

18 december 2020 t/m 6 januari 2021

Het jaar 2020 kan wel een lichtpuntje gebruiken, dus wordt in de wijk St Jozefparochie in Deurne voor de derde keer Kerst in de Hei georganiseerd.

Wandelaars en fietsers in de wijk kunnen vanaf vrijdag 18 december 2020 t/m driekoningen, 6 januari 2021 dagelijks van 18.00-22.00 genieten van verlichte kerststallen. Verspreid over de wijk zijn op 55 locaties één of meerdere kerststallen te bewonderen. Grote kerststallen en heel kleintjes, oude en nieuwe stallen, soms zelfgemaakt: veel inwoners van de wijk hebben zich ingezet om een mooie sfeer te creëren.

Ook diverse organisaties nemen deel, zoals de basisschool d’n Bogerd, Scouting St Jozef en ORO. Daarnaast uiteraard de St Jozefkerk, die dagelijks tot 21.00 uur geopend is. Door enkele glazen ruitjes kan vanuit het voorportaal in de kerk gekeken worden als een grote “kerststal-kijkdoos”.

Pastoor Paul Janssen, zelf ook lid van de werkgroep: “Ik ben blij dat Kerst in de Hei dit jaar opnieuw georganiseerd wordt. Er is meer dan ooit behoefte aan. Normaalgesproken zitten de kerken met kerst vol, nu kunnen we per dienst slechts 30 bezoekers ontvangen. Kerst in de Hei geeft mensen toch de gelegenheid samen stil te staan bij het kerstverhaal.”

Een evenement met een opening en een gezamenlijke wandeling is dit jaar helaas niet mogelijk, maar de organisatie heeft wel gekozen voor vernieuwing. Zo zijn er prijzen voor de mooiste kerststallen en is er een puzzel voor de bezoekers: 12 letters zijn verstopt in de stallen en maken samen een toepasselijk woord.

Een plattegrond met daarop alle adressen is gratis verkrijgbaar bij de Sint Jozefkerk, gemeenschapshuis Hofke van Marijke en Plus Bouwmans. U kunt hem ook hieronder downloaden.

[gview file=”https://www.heiligewillibrorddeurne.nl/wp-content/uploads/2020/12/KERST-IN-DE-HEI-2020-Folder-met-plattegrond-V03.pdf”]