Kloosterdag gaat niet door !

10 maart 2020

Morgen, woensdag 11 maart 2020, zouden wij afreizen naar Den Bosch voor onze kloosterdag bij de Franciscanen. Vanmiddag hebben wij besloten hebben de dag NIET door te laten gaan!

Inmiddels zijn er deze namiddag door de veiligheidsregio Noord-Brabant een aantal maatregelen afgekondigd om verdere verspreiding van het Corona-virus in te dammen. Hun oproep is om sociale contacten tot een minimum te beperken. Wij denken dan ook dat het niet verstandig is de reis te ondernemen.

We hadden ons juist zo verheugd om in deze veertigdagentijd een mooie dag met elkaar te beleven. Wanneer we meer zicht hebben op het verloop van de Corona-epidemie en de maatregelen die nodig zijn om verspreiding te beperken worden opgeheven stellen we graag een nieuwe datum vast.

 

————————————————————————————-

Woensdag 11 maart 2020

Stadsklooster San Damiano is een nieuw Franciscaans initiatief in een oud klooster midden in het centrum van Den Bosch. We worden op woensdag 11 maart rond 10.00 uur ontvangen, vieren de eucharistie, vieren het middaggebed met de zusters mee en de vespers met de paters en zusters. We krijgen een rondleiding en horen over het straatpastoraat in Den Bosch en over het Zonnelied van Franciscus. Een zeer gevarieerde dag!

Aanmelden kan bij het Parochiecentrum. De kosten bedragen € 30,= per persoon, te betalen bij aanmelding.

We gaan in principe met auto’s en vertrekken om 9.00 uur bij het Parochiecentrum. Wie kan/wil rijden kan dit opgeven bij de aanmelding. Het klooster is ook gemakkelijk met de trein te bereiken. Wilt u op eigen gelegenheid met de trein gaan, geef dat dan even door bij het aanmelden.