Koninklijke onderscheidingen

27 april 2016

Tjeu Derix

Op dinsdag 26 april 2016 ontving Tjeu Derix uit handen burgemeester Hilko Mak de koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau. Tjeu zet zich al meer dan vijftig jaar in voor de gemeenschap en de parochie in Neerkant. In de parochie is hij werkzaam geweest als koster, acoliet, collectant en is altijd beschikbaar als werkzaamheden gedaan moeten worden. In Gemeenschapshuis “De Moost” – waar hij ook veel vrijwilligerswerk doet – werd hem ’s avonds een receptie aangeboden. Fanfare St. Willibrordus uit Neerkant bracht hem een aubade.

Noud Strijbosch

Ook Noud Strijbosch werd onderscheiden tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Meer dan zestig jaar is hij lid van het Sint Antonius Abt Gilde in Deurne. Hij heeft mede vorm gegeven aan de Gildekapel op het Haageind. Hij is medeoprichter en coördinator van het Gildekoor van de vier Deurnese gilden. Ook is hij lid van Con Spirito en van Seniorenkoor 2000, dat o.a. elke maand de ouderenviering in de Willibrorduskapel muzikaal begeleidt.

noud strijbosch

Noud Strijbosch vierde in januari 2015 zijn 60-jarig lidmaatschap van het St. Antonius Abt Gilde en is nu koninklijk onderscheiden.