Lourdes, een bijzonder bedevaartsoord

15 april 2018

Informatiemiddag op 23 april 2018

Op maandag 23 april 2018 is er in het Parochiecentrum om 13.30 uur een informatiemiddag over Lourdes. Frits Bouwmans, Henny Nooijen en Christ Manders delen ervaringen met u en nemen u mee door dit bijzondere bedevaartsoord aan de hand van een nieuwe presentatie.

De inloop is vanaf 13.30 uur en deze middag zal duren tot ongeveer 16.00 uur.
Er zijn voor u geen kosten aan verbonden.

Lourdes

Lourdes staat in de wereld bekend als Mariabedevaartsoord. Er wonen ongeveer 17.000 mensen. Het is dus een klein stadje. Maar wel een groot bedevaartsoord. Maria is daar in 1858 verschenen aan Bernadette. Miljoenen gelovigen trokken al naar deze bedevaartsplaats. Afgelopen jaar was het voor het eerst niet meer mogelijk om per bedevaarttrein vanuit Nederland mee te reizen. Dat had diverse redenen. Zo werden de kosten te hoog; de trein verouderde en de Franse spoorwegen werden alsmaar drukker, met alle gevolgen van dien. In plaats daarvan rijden er nu speciale luxe bussen. Deze ervaring was ook voor ons nieuw. Natuurlijk is Lourdes ook goed bereikbaar met vliegtuig.

23 april willen we iedereen, leeftijd speelt geen rol, de kans geven om op een luchtige manier kennis te maken met deze bijzondere plaats. Een kopje koffie zal u worden aangeboden door: “het Huis voor de Pelgrim”. Graag tot ziens in het Parochiecentrum, Visser 2 te Deurne.