Matthäus-Passion in Deurne

15 februari 2019
Voor toegangsbewijzen klik op de link onderaan de pagina

 

Uniek in Deurne en een eenmalige kans. De hier nog nooit vertoonde uitvoering van de Matthäus Passion. Een muzikaal hoogtepunt in het Deurnese muziekjaar. U moet hier echt bij zijn!

De werkgroep Concertcyclus van de Stichting Behoud St. Willibrorduskerk is erin geslaagd om het beroemdste muziekwerk van Johann Sebastian Bach in Deurne te laten uitvoeren. Op zondag 14 april 2019, Palmzondag, om 14:00 uur zal dit concert plaats vinden in de St. Willibrorduskerk Deurne.

Het geheel staat onder leiding van Henk Verhoef, die ook de orgelpartij speelt. De uitvoering zal verder verzorgd worden door tal van muzikanten. Barokensemble ‘Eik en Linde’ uit Amsterdam neemt het instrumentale deel voor haar rekening. Dit ensemble bestaat uit een twintigtal professionele en gepassioneerde musici, die elkaar gevonden hebben in hun liefde voor de barokmuziek. Hun streven is deze uit te voeren op een manier die zoveel mogelijk recht doet aan de bronnen. Daarom spelen ze op authentieke instrumenten of kopieën daarvan. Met de koren meegeteld staat er voor de vertolking van dit majestueuze werk een gezelschap van ongeveer vijftig personen op het podium. Enkele Deurnese zangeressen nemen de soprano in ripieno partij voor hun rekening.

Vanaf maandag 18 februari 2019 om 10.00 uur zijn toegangsbewijzen voor dit uitzonderlijke concert te koop via onderstaande link op deze website en via de ticketservice of de theaterkassa van het Cultuurcentrum Martien van Doorne Martinetplein 1 Deurne. Kassa is open van 10:00-12:00 uur. Telefoon 0493-383878.

Toegangsbewijzen zijn op stoelnummer te koop voor € 20,- of € 15,-, afhankelijk van de plek in de kerk. Omdat er beeldschermen geplaatst worden is er overal zicht op de uitvoerenden. De kaartverkoop via het CCD loopt tot vrijdag 12 april 2019. Daarna zijn (resterende) toegangsbewijzen uitsluitend nog te koop bij de dagkassa aan de kerk op zondag 14 april 2019 vanaf 13:00 uur in het torenportaal.

De toegangsbewijzen zijn inclusief koffie of thee in de pauze. Totale duur van het uitvoering is ongeveer 3 ½ uur. De kerk gaat op zondag 14 april 2019 om 13:30 uur open; toegang tot de kerk tot 13:55 uur. Geen toegang tijdens de uitvoering tot de pauze.

Maak gebruik van deze unieke kans om een uitvoering van de Matthäus-Passion mee te maken in Deurne.

HIER KAARTEN BESTELLEN