Maximaal 30 kerkgangers – update 16 oktober

16 oktober 2020

De bisschoppen vragen de parochies en religieuze gemeenschappen zo snel als mogelijk terug te schalen naar maximaal 30 aanwezigen in de komende liturgievieringen (exclusief bedienaren en medewerkers). De al bestaande maatregel om niet samen te zingen blijft van kracht. Aan de gelovigen wordt gevraagd om een mondkapje te dragen volgens de richtlijnen van de overheid.

Vanaf volgende weekend: 17 en 18 oktober 2020: maximaal 30 mensen

Vanaf het weekend van 17 en 18 oktober kunnen er maximaal 30 mensen de vieringen bezoeken. In de St. Willibrorduskerk Deurne zal vanaf 17 oktober een extra viering zijn op zaterdag om 15.00 uur.

Het is noodzakelijk om u aan te melden voor de vieringen in de:

Aanmelden kan door op bovenstaande viering te klikken of te gaan naar de pagina FORMULIEREN.

In Neerkant en Helenaveen is dat niet nodig omdat het aantal van 30 doorgaans niet wordt gehaald.
Het aantal van dertig is exclusief de medewerkers (voorganger, lector, koster, misdienaars, organist, cantor). Die hoeven zich dan ook niet aan te melden.

Mondkapje

De bekende voorzorgsmaatregelen blijven overal van kracht: handen ontsmetten bij binnenkomst, 1,5 meter afstand houden. Daarnaast wordt dringend geadviseerd om een mondkapje te dragen bij het binnenkomen en uitgaan van de kerk.

Online viering

Kunt u niet naar de kerk, dan blijft het mogelijk om de vieringen in de St. Willibrorduskerk Deurne te volgen via kerkdienstgemist.nl . U kunt de vieringen hier ook later terugkijken.

Ouderenvieringen

De ouderenvieringen in het Gerardushuis op 21 oktober en Den Draai op 4 november 2020 gaan niet door.

Uitvaarten

Voor uitvaarten gelden (nog) uitzonderingen. Maar we willen ook niet de grenzen van de ruimtes opzoeken. De volgende bezoekersaantallen gelden:

  • St. Willibrorduskerk Deurne: 100 mensen
  • St. Willibrorduskerk Helenaveen: 70 mensen
  • St. Willibrorduskerk Vlierden: 100 mensen
  • St. Willibrorduskerk Neerkant: 90 mensen
  • St. Willibrorduskerk Vlierden: 65 mensen
  • St. Jozefkerk Deurne: 90 mensen

Ook bezoekers van uitvaarten wordt dringend geadviseerd om een mondkapje te dragen bij het binnenkomen en uitgaan van de kerk.

Digitale nieuwsbrief

Hoe de maatregelen ter bestrijding van het coronavirus zich zullen ontwikkelen is onzeker. Het is niet onwaarschijnlijk dat de regels door de regering nog meer worden aangescherpt. Via onze website houden wij u op de hoogte. Wilt u de meest actuele informatie in uw mailbox ontvangen, meldt u dan aan voor de digitale Nieuwsbrief. Ook op de Facebookpagina van pastoor Paul Janssen kunt u op de hoogte blijven.