Museum even ‘klooster’ – Bezinningsdag op 20 maart 2018

23 februari 2018

Dokter Wiegersma had het zich waarschijnlijk niet kunnen voorstellen: een bezinningsdag van de parochie in zijn voormalige woning en praktijk. Toch gaat het gebeuren: geen Kloosterdag of Abdijdag, maar een bezinningsdag  in museum De Wieger.

Er blijken meer overeenkomsten te zijn tussen een klooster en een museum dan je op het eerste gezicht denkt. Op dinsdag 20 maart 2018 gaan we dit ervaren. In Museum De Wieger laten we ons verrassen door de relatie tussen kunst en geloof aan de hand van de daar tentoongestelde werken uit de Vescom-collecte, van Hendrik Wiegersma of van de Deurnese kunstenaars Jan Althuizen, Emy Breedveld, Anneque Lijnkamp-Truyen en Jolanda Tielens.

Net als bidden begint kijken naar kunst met je zelf openstellen. Wat zie je, wat ervaar je? Kan dit naar iets of iemand hoger verwijzen? We hebben het museum voor onszelf om een antwoord te zoeken.

Welkom op deze ongetwijfeld zeer inspirerende dag!

Aankomst (op eigen gelegenheid): 9:30 uur
Afsluiting: 16:30 uur
Lunchpakket: zelf meenemen. Voor koffie en thee wordt gezorgd.

Aanmelden bij het Parochiecentrum, Visser 2 (open maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 12.00 uur) tegen betaling van € 7,50 per persoon.