Dichter bij elkaar in de St. Jozefkerk

9 augustus 2015

In de eerste week van augustus 2015 heeft een aantal vrijwilligers flink gewerkt om de St. Jozefkerk iets anders in te richten, wat aan te passen aan de veranderende omstandigheden.

Het aantal kerkgangers loopt de laatste jaren stilletjes terug. Dat is nog niet zorgwekkend. Wij zijn best tevreden over het kerkbezoek op zaterdagavond. De ene keer zijn er wat meer mensen dan de andere keer, maar gemiddeld bezoeken elke zaterdag zo’n 90 mensen de kerk. Dat is een mooi aantal. Alleen: in een kerk waarin 450 mensen kunnen is er veel ruimte tussen altaar en kerkgangers. Zeker omdat de achterste rijen het meest populair zijn.

Daarom hebben we ervoor gekozen om de kerkruimte wat kleiner te maken door de achterste banken van het middenschip aan de zijkanten neer te zetten, waar niet al te fraaie kunststof stoelen stonden. De uitstraling van de banken is veel rustiger. Dat de bezoekers dichter bij elkaar zitten, verhoogt de sfeer. De stoelen kunnen bij hele drukke vieringen bijgezet worden.

We zijn nog bezig met het inrichten van de lege vlakken, die achter in de kerk zijn ontstaan door het weghalen van zes rijen banken. De communiebanken uit de Zeilbergse kerk staan op de rand ervan. Hierop komen nog enkele plateautjes, waar condoleancemappen en weekendboekjes kunnen liggen. De lezenaar van de Zeilbergse kerk is geschikt gemaakt om als lezenaar in de St. Jozefkerk te gebruiken. Verder krijgt de verrijdbare doopvont van de Walsbergse kerk nog een plaats in de St. Jozefkerk.

Ondertussen zijn ook de groene tochtdeuren in het portaal geschilderd. Ze zien er weer fantastisch uit.

Dank aan alle vrijwilligers die zich hebben ingezet om de verbouwingsklus te klaren. Wij horen graag uw reactie. Suggesties zijn van harte welkom.