Wereldjongerendagen 2016

25 januari 2016

Informatiebijeenkomst op vrijdag 29 januari 2016
20.00 uur, Parochiecentrum Visser 2

Stap naar de a/Ander

Van 18 juli tot 2 augustus 2016 organiseert Jong Bisdom Den Bosch de WJD-reis ‘Stap naar de a/Ander’. Als je tussen de 16 en 30 jaar bent, ben je van harte uitgenodigd om mee te gaan naar de Wereldjongerendagen in Krakau!

Wereldjongerendagen

De Wereldjongerendagen is het grootste jongerenevenement ter wereld. Honderdduizenden jongeren uit de hele wereld komen samen om het katholieke geloof te vieren. Meegaan naar de Wereldjongerendagen staat garant voor veel ontmoetingen, gezelligheid, samen feest én geloof vieren, verdieping en een geweldige ervaring die je nooit zult vergeten. Enkele jongeren die mee zijn geweest, verwoorden het als volgt:

‘Tijdens de WJD leerde ik dat je als jongeren niet alleen staat in je geloof.’
‘De WJD is voor mij een groot avontuur.’
‘Een reis met vele mooie (onbeschrijfbare) ervaringen en ontmoetingen.’
’Niet zomaar een ervaring, maar een levenservaring.’
‘Door de ervaring van de WJD te hebben meegemaakt mag je delen in het WJDgevoel’
‘Niet in woorden te omschrijven, je moet het gewoon meemaken…’

Days in the diocese

Voorafgaand aan de werkelijke Wereldjongerendagen in Krakau is de Bossche groep jongeren van 19 t/m 25 juli te gast in het bisdom Bielsko-Zywiec. In dit mooie bisdom verblijven we in gastgezinnen. We zullen die dagen onder andere naar het concentratiekamp Auschwitz-Birkenau (dat in dit bisdom ligt) gaan, de cultuur verkennen, een prachtige bergwandeling maken en een dag de handen uit de mouwen steken om het thema barmhartigheid in de praktijk te brengen.

Informatiebijeenkomst

Er valt nog veel meer te weten over de Wereldjongerendagen en de reis. Het WJD-promotieteam komt daarom naar Deurne! Deelnemers aan eerdere WJD’s delen hun ervaringen en geven zo een inkijkje in wat je je bij de Wereldjongerendagen moet voorstellen. Ze vertellen je ook over de WJD-reis ‘Stap naar de a/Ander’. Je bent van harte uitgenodigd op vrijdag 29 januari om 20.00 uur in het Parochiecentrum, Visser 2.

Meer informatie: kijk op www.jongbisdomdenbosch.nl/wjd of op faceboek: jongbisdomdenbosch.

wjd prepared