“Lente me” – openluchtviering

14 mei 2015

De jaarlijkse openluchtviering op 2e Pinksterdag, maandag 25 mei 2015 begon in de regen. Zo’n dertig mensen lieten zich daardoor niet weerhouden. Onder het motto “alle zegen komt van boven”, begonnen we toch buiten met het lied “Op een mooie Pinksterdag”, gezongen door Piet Driessen.

DSC_0008

De tuin achter de pastorie in Vlierden nodigde uit om op de bospaadjes achterin te genieten van de gedichten die daar hangen. Onder het afdak in de pluktuin werden van vouwblaadjes bloemen gemaakt. Voor het maken van ‘elfjes’ was de huiskamer van de pastorie een mooie plek.

DSC_0013

We luisterden in de kerk naar ‘Lente me’, een prachtig lied van Toon Hermans, over liefde, vertrouwen, de seizoenen, de natuur, samen leven en nog veel meer. Bij het intieme Mariakapelletje kon ieder een lichtje ontsteken. Inmiddels was de zon door de wolken gebroken en konden we de viering in de open lucht afsluiten met een lang moment van stilte. De koffie en thee en het vele meegebrachte lekkers konden op het gezon genuttigd worden, waarbij het nog lang gezellig bleef.

LENTE ME pluktuin vlierden 023 - kopie