Project “Majella” in kerk Walsberg

26 juli 2015

De informatieavond over de herbestemming van de voormalige St. Gerardus-Majellakerk op dinsdag 21 juli 2015 werd bezocht door zo’n vijftig tot zestig mensen, vooral jonge woningzoekenden.

-Afbeeldingen-Bots_Wonen-Majella_foto-IMG_4134

Martien Bots presenteerde het plan dat hij met veel creativiteit op verzoek van het parochiebestuur heeft gemaakt. In het gebouw kunnen vijf starterswoningen gerealiseerd worden, en twee wat grotere eenheden. De kwaliteiten van het gebouw blijven daarbij behouden, zoals de vorm van het gebouw met doopkapel en torentje en aan de binnenkant de karakteristieke houten spanten van de dakconstructie en de markante betonnen kolommen. De kenmerkende garages achter de kerk kunnen omgebouwd worden tot bergingen met carports.

Alle woningen hebben een ruime woonkamer en keuken met grote raampartijen op de begane grond. De eerste verdieping voorziet in drie slaapkamers waarbij de masterbedroom extra veel ruimte biedt en een complete badkamer. Via een vaste trap is de tweede verdieping bereikbaar die voor allerlei doeleinden geschikt is. De indeling van de woning wordt met belangstellenden op maat gemaakt aan de modelleertafel bij Bots. De woningen hebben een achtertuin van ongeveer 13 meter diep.

De reacties op de presentatie waren zeer enthousiast, ook van Walsbergers die er altijd gekerkt hebben, en nu zes jaar na de sluiting van de kerk, blij zijn dat er eindelijk nieuw leven komt in het fraaie gebouw. Velen maakten van de gelegenheid gebruik om nog een rondje rond de kerk te lopen en de markante details eens goed te bekijken.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar: www.bots.nl

IMG_9838