Pater Wim van Gennip neemt afscheid

15 oktober 2015

Komend weekend neemt pater Wim van Gennip afscheid als priester-assistent van onze parochie. Op zaterdag 17 oktober 2015 gaat hij om 19.15 uur voor in de St. Willibrorduskerk Neerkant, zondag 18 oktober 2015 gaat hij om 9.30 uur voor in de St. Willibrorduskerk Helenaveen.

Wim van Gennip groeide op in Stratum en voetbalde bij RPC Eindhoven. In 1957 werd hij priester gewijd en vertrok hij naar Congo. Daar zou hij dertig jaar werken. Sinds zijn terugkeer uit Congo woont hij in het klooster van de paters van het H.Hart in Asten. Vanaf toen ging hij regelmatig voor in de kerk van Helenaveen en Neerkant. Over zijn tijd als missionaris kan pater van Gennip smakelijk vertellen. Congo was een mooie, maar ook een moeilijke tijd. “In 1964 werden daar 28 Nederlandse paters vermoord en dat doet wat met je. Maar bang ben ik nooit geweest.”

Pater van Gennip kwam graag in Helenaveen en Neerkant. Het was voor hem een maandelijks uitje. Hij heeft altijd gezegd dat hij op zijn 85e zou stoppen. Dat moment is nu gekomen.

Na de vieringen is er gelegenheid om pater Wim van Gennip de hand te schudden.