Spandoeken aan Zeilbergse kerk

5 november 2015

Het parochiebestuur van de parochie Heilige Willibrord Deurne betreurt het ten zeerste dat personen hun weerstand tegen anderen uiten door aan de steigers rond de Zeilbergse kerk spandoeken te hangen, de gevel van de kerk met graffiti te besmeuren en daarbij ook nog de wijzerplaat en het uurwerk te beschadigen. De kerk en de pastorie van Zeilberg vormen een uniek stukje historie en verdienen het met respect behandeld te worden.

Het bestuur hoopt dat degenen die zich verlaagd hebben tot een dergelijke daad van vandalisme het lef hebben hier voor uit te komen. Intussen is aangifte gedaan bij de politie. De politie vraagt mensen die iets gezien of gehoord hebben naar aanleiding van dit vandalisme contact op te nemen (0900-8844) en roept de gemeenschap op om alert te zijn op verdachte omstandigheden, om herhaling van het vandalisme te voorkomen. Inmiddels zijn er camera’s geplaatst bij de steigers.

Overigens is de inhoud van de spandoeken – die gaan over de komst van asielzoekers naar Zeilberg – nergens op gebaseerd.

De steigers rond de toren en over het dak zijn bedoeld om de komende maanden de nodige onderhoudswerkzaamheden te verrichten. Zo wordt o.a. het voegwerk hersteld en het schilderwerk van de dakkapellen aangepakt.