Vastenactie 2015

23 maart 2015

Met verschillende activiteiten wordt in de Veertigdagentijd stilgestaan bij de Vastenactie. Dit jaar vragen we aandacht voor: de theeplantages van Sri Lanka. Wie op internet zoekt naar informatie over Sri Lanka, het oude Ceylon, vindt al snel prachtige foto’s van een paradijselijk vakantieland: hagelwitte palmstranden, eeuwenoude boeddhistische tempels en natuurlijk de vriendelijke olifanten. Wereldberoemd zijn ook de fotogenieke theeplantages, hier ooit door de Engelsen aangelegd. Achter de mooie foto’s gaat vaak een schrijnende werkelijkheid schuil. De Tamil-gemeenschappen op de theeplantages leven bijvoorbeeld extreem geïsoleerd, vaak in grote armoede. Het campagneproject 2015 is het werk van caritasorganisatie Setik van het bisdom Kandy. Setik helpt onder andere de Tamil-gemeenschappen op de theeplantages zich te ontwikkelen en uit hun isolement te treden. Zie ook onze pagina Wereld.

Vastenactie-maaltijd

150301 vastenactiemaaltijd helenaveen

Vastenactiemaaltijd Helenaveen, 1 maart 2015

In Helenaveen, Deurne en Vlierden werd een Vastenactie-maaltijd gehouden, waarbij de deelnemers informatie kregen over het Vastenactieproject.

De vormelingen van Vlierden organiseerden op 11 maart 2015 hun eigen Vastenactiemaaltijd. Zij werden in groepjes op pad gestuurd om met € 10,= en een boodschappenlijstje inkopen te doen en enkele gerechten klaar te maken. ’s Avonds aten zij samen met enkele gasten. Wonderlijk hoe voor  € 20,= twintig mensen te eten kregen. En er was nog over. Het verhaal van de wonderlijke broodvermenigvuldiging paste daar goed bij.