Oud-pastoor Zeilberg Jan van de Laar overleden

1 juni 2016

Op 31 mei 2016 overleed onverwacht in het ziekenhuis te Boxmeer pater Jan van de Laar CSsR, oud pastoor van Zeilberg.

Hij werd geboren op 28 januari 1929 te Sint Oedenrode. Hij legde zijn religieuze professie af binnen de congregatie van de Redemptoristen op 8 september 1948 en werd op 21 september 1953 tot priester gewijd te Wittem. Hij vervolgde zijn studies aan de universiteiten van Nijmegen, Leuven en Bonn. Na enige jaren lector patristiek aan de eigen priesteropleiding te Wittem en als docent catechese aan het Sophianum van de zusters ‘du sacré coeur’ te Vaals, aanvaardde hij in 1971 een benoeming als pastor van de Europese Gemeenschap te Luxemburg.

Met veel voldoening is hij hier werkzaam geweest tot hij in 1988 terugkeerde naar Nederland. Hij was enige jaren verbonden aan klooster Wittem en werd in 1990 benoemd tot pastoor van de St. Willibrordusparochie in Deurne-Zeilberg. Na zijn emeritaat op 15 oktober 2005 verhuisde hij naar het Nebo te Nijmegen. Vanaf november 2008 was hij communiteitleider van het seniorenklooster van de Redemptoristen in Boxmeer.

Pater Jan van de Laar: rustig, bescheiden, eerder wat verlegen, vriendelijk, met zijn twinkelende ogen en eigen stijl van humor en altijd tot hulp bereid. Vol toewijding was hij pastor in dienst aan mensen, in de internationale gemeenschap in Luxemburg en ook in Zeilberg, waar hij als priester veel mensen in alle fasen van het leven heeft bijgestaan met geduld en wijsheid. Hij ontving voor zijn diverse verdiensten de koninklijke onderscheiding: lid in de orde van Oranje Nassau.

De uitvaart was op zaterdag 4 juni 2016 om 14.00 uur in de kapel van de zusters van Julie Postel, Veerstraat 49, Boxmeer. Aansluitend is hij begraven op de Algemene Begraafplaats aan de Torenstraat in Sambeek.