Palmpasen anders

28 maart 2020

De palmpaasviering op zondag 5 april om 10.30 uur vanuit de St. Willibrorduskerk Deurne ziet er iets anders uit dan andere jaren. De eerste communicanten en de kinderen van Kleuterkerk kunnen er niet bij zijn. Want het is een besloten viering, die alleen via kerkdienstgemist.nl is te volgen.

Knip zelf een palmtakje: digitale zegen

Er worden geen palmtakjes uitgedeeld. Ze zijn ook niet af te halen in de kerken. Dit omdat wij de veiligheidsvoorschriften hierbij niet kunnen garanderen en we ook niet een in deze omstandigheden onwenselijke toeloop van mensen willen bevorderen.

Wel kunt u zelf een groen takje afknippen in de tuin. Tijdens de viering zullen alle takjes, ook die thuis, op afstand gezegend worden. Dat takje kan een buxustakje zijn, maar een ander groen twijgje. En heeft u er geen bij de hand: het oude palmtakje blijft gezegend, ook als het bruin geworden!

Maak een brievenbus-palmpaasdoosje

Een palmpaasstok maken is dit jaar lastig. Maar kinderen kunnen wel een miniversie maken: een palmpaasdoosje dat door de brievenbus past. Wij nodigen de eerste-communicanten en de kinderen van Kleuterkerk uit om zo’n palmpaasdoosje te maken van een luciferdoosje. Aan het begin van de viering – te zien op kerkdienstgemist.nl – zal pastoor Paul Janssen die dan op afstand zegenen. Voordeel voor de kinderen: ze worden deze keer bij het zegenen niet nat van het wijwater! Kijk op de website geloventhuis.nl hoe je het doosje maakt. En stop het na de viering in de brievenbus bij iemand van wie je weet dat die dat heel leuk zal vinden.

Download hier het vieringboekje:

[gview file=”https://www.heiligewillibrorddeurne.nl/wp-content/uploads/2020/03/Palmzondag_2020_22.pdf”]