Pastorie Vlierden wordt verkocht

22 februari 2015

Er wordt al een aantal jaar nagedacht over de toekomst van de pastorie in Vlierden. Die vergt veel onderhoud. Dat is haast niet te doen in verhouding met de functie die het pand nog voor de parochie heeft. Tegelijkertijd is het belangrijk dat behalve de kerk ook nog andere ruimte beschikbaar blijft voor bijvoorbeeld koorrepetities, de inloop na de mis, vormsel- en communievoorbereiding, vergaderingen. Het Vlierdense parochiebestuur heeft de afgelopen jaren al verschillende opties besproken. Die liepen steeds stuk op een afwijzing door het bisdom of gewoon omdat er geen antwoord kwam.

Onlangs hebben we de problematiek opnieuw besproken met het bisdom en ook hier ter plaatse laten zien. Dat was een heel positief gesprek en ook heel vruchtbaar. Er is dan ook goed nieuws: we hebben groen licht gekregen om de pastorie te verkopen.

pastorie vlierden achter

Tegelijkertijd mogen we de voormalige kleuterschool, naast de kerk (rechts achter het voormalige klooster) opknappen en daar onze Vlierdense parochieruimtes vestigen. De komende tijd gaan we de verbouwing daarvan voorbereiden.

kleuterschool vlierden

Over een derde punt is in het gesprek met het bisdom niet gesproken. Maar als we dan toch bezig zijn, zou het mooi zijn om de binnenkant van de kerk weer eens een goede schilderbeurt te geven. Dan zijn alle gebouwen in Vlierden weer helemaal aan de maat. Dat gaat natuurlijk niet vanzelf. En het geld groeit niet op onze rug. Wellicht biedt de actie Kerkbalans, die binnenkort weer gehouden wordt, uitkomst.

18